Erik Van Looy liet zich opereren aan zijn oog
Volledig scherm
Erik Van Looy liet zich opereren aan zijn oog © VRT

Opvallend zicht: Erik Van Looy met toegeknepen oog aan tafel. “Als ik mijn twee ogen open hou, zie ik niets”

tvErik Van Looy (60) heeft zijn netvlies gescheurd. Dat vertelde hij vrijdagavond aan de tafel van Karl Vannieuwkerke in ‘Villa Sporza’. Hij liet zich daarvoor intussen al opereren. “Eigenlijk had ik moeten afbellen”, zegt hij.

 1. Ben je slim als je ‘De Slimste Mens’ wint? Expert: “Dit kenmerk is meer aanwezig naarmate je intelligentie toeneemt”
  PREMIUM

  Ben je slim als je ‘De Slimste Mens’ wint? Expert: “Dit kenmerk is meer aanwezig naarmate je intelligen­tie toeneemt”

  Vanavond wordt de finale van ‘De allerslimste mens ter wereld’ uitgezonden. De titel van het programma mag je uiteraard met een grote korrel zout nemen, maar toch rijst de vraag: ben je écht zo slim als je goed scoort op deze quiz? Of betekent het veeleer dat je de juiste weetjes hebt opgeslagen? Expert hoogbegaafdheid Tessa Kieboom legt uit wat de quiz zegt over je intelligentie en of je jezelf door training slimmer kan maken. “Dit kenmerk is meer aanwezig bij mensen naarmate hun intelligentie toeneemt.”
 1. Het is gebeurd: Danira Boukhriss is de ‘Allerslimste Mens ter Wereld’ (en dat voor tien jaar!)
  TV

  Het is gebeurd: Danira Boukhriss is de ‘Allerslim­ste Mens ter Wereld’ (en dat voor tien jaar!)

  Ze had exact 36 seconden de tijd om nog twee Griekse Godinnen te vinden om Bart Cannaerts in een zinderende finale naar huis te spelen. En dat deed Danira Boukhriss Terkessidis zonder verpinken. Dus is ze de verdiende winnares van het jubileumseizoen ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’. Eigenlijk was Bart Cannaerts de beste speler van het seizoen én van deel één van de finale, maar zoals vaak worden de prijzen aan de meet uitgedeeld. In het ultieme finaleduel trok Danira aan het langste eind. Liesbeth Van Impe werd eervol derde. Ze miste op een juist jaartal na de finale.
 2. ’t Is gebeurd: Erik Van Looy duikt op als kapitein Eenoog (én mag met zaalshow toeren in Nederland)
  BV

  ’t Is gebeurd: Erik Van Looy duikt op als kapitein Eenoog (én mag met zaalshow toeren in Nederland)

  Ruim 2,6 miljoen trouwe fans van de Nederlandse versie van ‘De slimste mens’ zullen er vanavond niet naast kunnen kijken. Presentator Erik Van Looy (60) duikt na zijn oogoperatie op in de eerste finale-aflevering als de Belgische ‘kapitein Eenoog’. Zijn succesvolle quizparcours levert Erik overigens al direct resultaat op. Hij mag in januari 2024 met zijn zaalshow ‘Verslaafd’ op tournee door Nederland. “Eerst met een tiental optredens niet te ver van de grens en dan zien we wel weer”, klinkt het.
 3. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.