F.C. De Kampioenen (links) en Simon (rechts).
Volledig scherm
F.C. De Kampioenen (links) en Simon (rechts). © VRT/ Showbits

Oprichter ‘F.C. De Kampioenen’-petitie in de wolken: “Heel blij dat de VRT geluisterd heeft”

TVMissie geslaagd voor de oprichter van de ‘F.C. De Kampioenen’-petitie Simon Descheemaeker (17). VRT maakte bekend haar publicatiebeleid aan te passen, vanwege de heisa rond de geschrapte afleveringen van de populaire reeks. De afleveringen verschijnen weer op VRT Max mét een disclaimer. “Opgelucht dat de VRT niet egoïstisch was", klinkt het.

9 reacties

 • Wendy Van Meel

  2 maanden geleden
  Heel goed gedaan. Absoluut niks racistisch aan die afleveringen. Deze generatie is een ware pest generatie
 • Jurgen Tock

  2 maanden geleden
  Hopelijk ziet de elite politiek in dat het volk anders denkt dan wat zij door onze strot willen duwen! Stop met het politiek correcte denken als het enige juiste te zien
 • Saelens Nico

  2 maanden geleden
  goed zo !! beste afleveringen terug beschikbaar !! heb het stilaan gehad hoor met woke gedoe !!
 • David Vermeulen

  2 maanden geleden
  Hoedje af en top gedaan!!
 • Anne Palmart

  2 maanden geleden
  Heel mooi initiatief van deze jonge slimme kerel. Hij begrijpt tenminste dat er een groot verschil is tussen racisme en gewoon een leuke aflevering van een komische serie op tv. Als we alles moeten schrappen waar mensen niet tegen kunnen, dan kunnen we de tv beter buitengooien. Al een eeuwigheid worden er grappen gemaakt over Nederlanders en Belgen, we hebben het woord “racist” nooit in de mond genomen. Misschien omdat we steviger in onze schoenen staan ?
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Na kledinglijn is Julie Vermeire nu ook gezicht van juwelencollectie: “Ik moet gewoon zeggen wat ik mooi vind en zij maken het”
  Showbits

  Na kleding­lijn is Julie Vermeire nu ook gezicht van juwelencol­lec­tie: “Ik moet gewoon zeggen wat ik mooi vind en zij maken het”

  Speciaal voor de feestdagen pakt Julie Vermeire met een eigen juwelencollectie. Geen hyperchique, exclusieve stukken, je vindt ze gewoon bij een bekende kruideniersketen. “Heel prijsvriendelijk dus”, zegt Julie. Echt veel werk heeft ze er zelf niet aan gehad. “Ik deel gewoon mijn ideeën via Pinterest en ik geef feedback op de ontwerpen”, geeft ze eerlijk toe.