Ophef in Nederland om streaker die zangeres tijdens radioshow aan het huilen brengt

Maan de Steenwinkel, onthutst door de streaker die haar optreden plots kwam verstoren.
Radio 538 Maan de Steenwinkel, onthutst door de streaker die haar optreden plots kwam verstoren.
De Nederlandse zender Radio 538 ligt onder vuur omdat een presentator een grap had uitgehaald met zangeres Maan de Steenwinkel die bij velen in het verkeerde keelgat is geschoten. Hij huurde een streaker in om haar te verrassen tijdens de promotie van haar nieuwe single, maar dat liep niet zoals gepland. De beelden circuleren al een tijdje op het internet, maar de bom barstte zondag nadat de Nederlandse zanger Tim Knol naar aanleiding van het fragment opriep tot een boycot van de zender.

Maan was ruim twee weken geleden te gast in de studio van dj Frank Dane om haar nieuw nummer te promoten. Daar werd ze plots verrast door een naakte man in de studio. De artieste schrok zich rot en barstte in huilen uit. 

"Ik was al een beetje zenuwachtig voor dit en ik had m'n ogen dicht. En ineens stond er een naakte man voor m'n gezicht," stamelde de 20-jarige zangeres. "Ik kom nooit meer," zei ze voordat ze zich bedacht. "Nee grapje, grapje."

Maan de Steenwinkel.
ANP Kippa Maan de Steenwinkel.

Dane en zijn sidekick Jelte van de Goot van 'De Frank en Vrijdag Show' geven toe dat ze voor de grap een streaker ingehuurd hadden. De grappenmakers hadden haar reactie niet verwacht. "Dan is-ie misgegaan. Sorry, wij dachten: we hebben zo'n grappig ding bedacht. Maar dit is nooit de bedoeling geweest." De deejays zetten snel het nummer 'Love the way you lie' van Rihanna op en trachtten Maan op te vrolijken.

Prutsers

Op sociale media barstte zondag echter de bom nadat zanger Tim Knol zich boos maakte over het beeldfragment van de mislukte grap. "Kut radio 538. ONGELOOFLIJKE PRUTSERS. Zo met artiesten omgaan. Niemand moet meer naar die kut radiozender gaan om zijn liedje te promoten. Flikker op," stelde hij in een bericht op Twitter. Hij kreeg veel bijval.

Onder andere Sjörs Frohlich, hoofdredacteur van de Nederlandse omroep BNR is stellig: "Deze gasten hadden bij mij direct hun biezen mogen pakken."

Maan zal maandag om 12 uur opnieuw te gast zijn bij Frank Dane op Radio 538. Ze willen daar "samen een toelichting geven".
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marnix Malone

  Wél grappig! Hoort bij de stijl van de zender! Het meisje zag 'm niet aankomen, maar als ze de beelden ziet kan ze toch niet anders dan toegeven dat het grappig was. Als je echt een topartiest wil worden, moet je in elke situatie jezelf kunnen blijven :-) -> Tim Knol (Tim wie?) is gewoon jaloers...

 • Monique Moens

  Is ook niet grappig Idiote. Als wij blote mannen willen zien zullen we dat wel zeggen. Ongelofelijk belachelijk. En Maan moet haar niet verontschuldigen maar een proces aanspannen wegens seksuele intimidatie. Foei!!!

 • kelly stroobantd

  Beste zangeres van Nederland . Dit doe je niet!

 • Anne Kastelijns

  Totaal ongepast, heeft niets met preutsheid te maken. Kan je vergelijken met exhibitionisme. Iemand die zich plots en ongevraagd voor je gooit. Kan haar reactie zeker begrijpen. Waarom is alles toch met bloot/seks gerelativeerd? Precies of dit is het enige wat nog interessant is.

 • eric debanne

  Kinderprogramma niveau ???