Exclusief voor abonnees

Op wandel met Tine Embrechts: “Ik ben niet gemaakt om fulltime mama te zijn”

Tine Embrechts.
Greetje Van Buggenhout Tine Embrechts.
Als er ooit een coronabubbel-competitie komt, schrijft Tine Embrechts (44) zich vast en zeker in. In de hare zitten namelijk: haar technisch werkloze man Guga Baul, haar broer Pieter, die ook niets om handen heeft, én haar vier zonen, "rotzakskes" variërend in leeftijd van 2,5 tot 16 jaar. Een bubbel die constant broebelt: zelden saai, nooit rustig. "Als ik een zenuwinzinking nabij ben omdat de twee kleinsten me helemaal hebben uitgeput, zeggen mijn pubers: 'Niet zagen, mama, ge hebt ze zelf gemaakt.'"

Je hebt 3% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Werner Reynen

  Een regelrechte kaakslag voor zoveel vrouwen die wel fulltime mama willen zijn. Maar die om verschillende redenen niet zwanger geraken. En als je kinderen hebt,moeten ze opgevoed worden. Deze kan je niet wegleggen zoals een pop als je geen zin meer hebt. In het vervolg toch maar eens goed nadenken...

 • Anita KEMPENEERS

  Iedere keer als haar gezicht op tv komt, en nu dus ook in de krant, dat gezeur over die kinderen. Begin er dan niet aan hé!

 • Kuppler Birgitt

  Moet er echt altijd zo giftig worden gereageerd ? Dit is gewoon een moeder die eerlijk zegt dat kids soms rotzakskes kunnen zijn. Wil daarom niet zeggen dat ze die niet doodgraag ziet.

 • Charles Polspoel

  Ze willen allemaal kinderen, maar denken meer aan hun persoontje dan die kinderen als goede moeder op te voeden!

 • Rudi Joos

  waarom moet je dan 4 kinderen hebben? om ze ergens anders te droppen?