Martien Meiland krijgt z'n Chateau niet verkocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Martien Meiland krijgt z'n Chateau niet verkocht. © SBS/ANP

Ook al is de prijs stevig gezakt: waarom de Meilandjes hun Chateau al meer dan een jaar niet verkocht krijgen

ShowbizzNiemand wil Chateau Meiland kopen. Het kasteel uit de gelijknamige realityreeks staat al meer dan een jaar in het uitstalraam en wordt stilaan een blok aan het been van de familie Meiland. Het gebeurt wel vaker dat een bekende televisiepersoonlijkheid zijn woning niet aan de straatstenen kwijtraakt. Hoe komt dat?

 1. Kan je geld besparen door in Spanje te overwinteren? “Een winkelkar is ongeveer 48 procent goedkoper dan in België”
  PREMIUM

  Kan je geld besparen door in Spanje te overwinte­ren? “Een winkelkar is ongeveer 48 procent goedkoper dan in België”

  Nu de herfst echt begonnen is, pakken heel wat Vlamingen hun koffers om (deels) te overwinteren in zonnigere oorden. De Spaanse Costa Blanca en Costa Calida zijn met voorsprong de favoriete bestemmingen. Niet alleen het klimaat is er ’s winters het beste van het Europese vasteland, ook het leven is er een smak goedkoper. Onze woonexpert Björn Cocquyt bracht enkele eigenaars een bezoekje en maakte met hen de rekening. Hoeveel geven ze uit aan eten, woonkosten en brandstof?
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.