De jonge Brigitte Bardot, één en al sensualiteit. Haar uitstraling zorgt ervoor dat Saint-Tropez in de jaren ‘50 en ‘60 sexy wordt bij internationale beroemdheden. Als het vissersdorp vandaag nog steeds ‘mondain’ wordt genoemd, heeft het dat grotendeels te danken aan BB.
Volledig scherm
PREMIUM
De jonge Brigitte Bardot, één en al sensualiteit. Haar uitstraling zorgt ervoor dat Saint-Tropez in de jaren ‘50 en ‘60 sexy wordt bij internationale beroemdheden. Als het vissersdorp vandaag nog steeds ‘mondain’ wordt genoemd, heeft het dat grotendeels te danken aan BB. © RV

Ooit één en al zwoele sensualiteit, nu teruggetrokken activiste: Brigitte Bardot is de levende mythe van Saint-Tropez

ShowbizzGod schiep de vrouw, Brigitte Bardot schiep Saint-Tropez. Het voormalige Franse sekssymbool zette het dorp in de jaren 50 en 60 op de internationale kaart. Toen ze halfweg de jaren 70 het gezelschap van dieren verkoos boven dat van mensen, trok ze zich terug op La Madrague, haar domein langs de kust. Daar — op een boogscheut van het nieuwe optrekje van de Verhulstjes — leeft ze vandaag, op haar 86ste, nog steeds. Samen met tien honden, twintig katten en haar vierde echtgenoot. Portret van een icoon.

  1. REALITYCHECK. Wouter uit ‘De Bachelorette’ blikt terug en Aleksandra over haar Poolse ‘Love Island’-avontuur
    Showbizz

    REALITY­CHECK. Wouter uit ‘De Bacheloret­te’ blikt terug en Aleksandra over haar Poolse ‘Love Is­land’-avon­tuur

    ‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.