Onrust bij concert Boef: fans uit zaal gezet, politie treedt op

Rapper Boef treedt op
ANP Kippa Rapper Boef treedt op
Het concert van rapper Boef in het Tilburgse poppodium 013 is gisteravond onrustig verlopen. Beveiligers moesten ‘regelmatig optreden’ tegen fans die zich ongepast gedroegen. Een aantal van hen is uit de zaal verwijderd, bevestigt een woordvoerder van het poppodium. Tijdens de show zouden meerdere opstootjes zijn geweest.

De politie moest ook na het concert in actie komen. Volgens een woordvoerder van 013 bleef het op straat naderhand onrustig. Toegesnelde agenten maanden de fans aan om zo snel mogelijk te vertrekken om escalatie te voorkomen. “Heel vervelend allemaal”, klinkt het bij 013.

McDonald's afgesloten

Ongeveer een half uur later liep het op het Piusplein, ongeveer honderdvijftig meter verderop, flink uit de hand. Omstanders en gasten van de McDonald’s keerden zich tegen de politie en gooiden onder meer met stoelen naar agenten. Die moesten de wapenstok inzetten. Enkele tientallen mensen die binnen waren, mochten de zaak bijna een uur lang niet verlaten.

Even voor middernacht werden vijf minderjarigen uiteindelijk opgepakt. Vier verdachten komen uit Tilburg, de vijfde uit Boxtel. Ze zijn tussen de 15 en 17 jaar oud en werden zondag gehoord over hun betrokkenheid bij een steekpartij op het Pieter Vreedeplein, tweehonderd meter verderop.

Management Boef

Volgens agenten ter plaatse waren er fans van rapper Boef aanwezig bij de ongeregeldheden, maar of zij onder de arrestanten horen is volgens een politiewoordvoerder nog niet duidelijk. Het management van Boef is gevraagd om een reactie op de opstootjes tijdens het concert, maar wilde die niet geven.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  Afschaffen die handel !

 • Ronald Van Ee

  het valt tog wel op hoe simpel het tegenwoordig is om minderjarigen weeral tot ongeregelde streken te kunnen aan te sturen ! gewoon een( artist ) met opruiende taal op een podium en de nodige drank en meer, is al genoeg !

 • Pieter Bosman

  Boef heeft hier niks mee te maken, hij voert gewoon zijn optreden uit en verdient hier zijn geld aan.

 • Sofie De coster

  Wat een slecht vb voor de jeugd. Mijn kinderen mogen niet naar hem luisteren ze.

 • Joeri De clercq

  Snotneuzen,, die zich groot doen omdat ze wat uitsteken en op YouTube met heel dagen PlayStation liggen te spelen een sigaretje roken of een jointje. De jeugt van tegenwoordig vergeet precies wat hun voorgaande generatie hebben doorstaan.. wij lachen die toch vierkant uit., die pedagogische tik zou terug moeten toegelaten worden.