Ongezien tranendal in ‘Familie’ en niet alleen omdat een compleet gezin zijn koffers pakt

Caroline Maes (Mieke) en Cathérine Kools (Leen) in 'Familie'.
Familie Caroline Maes (Mieke) en Cathérine Kools (Leen) in 'Familie'.
Er vloeiden vanavond ongewoon veel tranen in ‘Familie’ en die hadden niet alleen te maken met de exit van het volledige gezin van Leen. Wat was dat allemaal!
Veronique (Sandrine André) zorgde voor een verrassende move in 'Familie'.
Familie Veronique (Sandrine André) zorgde voor een verrassende move in 'Familie'.

Dat Leen (Cathérine Kools), haar man Faroud (Begir Memeti) en hun zoontje Arthur (Lars Strauwen) naar Afrika  verhuizen, was al langer geweten, maar deze avond vond dat afscheid plaats. Leen wil elders een nieuw leven opbouwen, omdat ze als huisarts geschorst werd na een verkeersongeval met vluchtmisdrijf. Met de koffers in de hand en waterige ogen wuifden de drie iedereen en dus ook de kijker uit.

Naast het gezin van Leen nam er onverwacht nog een personage afscheid. Viv (Ini Massez) is het beu dat haar liefde voor Benny onbeantwoord blijft en beslist daarom om te verhuizen naar andere oorden. Weliswaar met een enorme krop in de keel. Was haar bezoek aan Benny en zijn gezin meteen ook de allerlaatste scène van Massez? Dat wordt maandag duidelijk.

Er werd in de aflevering van deze avond en wellicht ook in heel wat Vlaamse huiskamers nog veel meer gehuild. Daar zorgden Véronique (Sandrine André) en Amélie (Erika Van Tielen) voor. De catfight tussen de twee eenzame halfzussen lijkt onverwacht voorbij. De twee konden tot vanavond elkaars bloed wel drinken, maar groeiden, verteerd door verdriet, voor het eerst naar elkaar toe. Het kraantje leek wel helemaal helemaal open te staan, want de tranen over de wangen van actrice Sandrine André bleven maar stromen.

De soapkijkers die dachten dat ze qua waterlanders daarmee alles wel gehad hadden, vergisten zich. De tv-makers hielden de zwaarmoedigste scènes voor het einde. Mieke (Carolien Maes) en Niko (Jo Hens) en met hen ongetwijfeld ook alle gevoelige zielen smolten helemaal weg bij het hartverscheurende telefoontje van de kleine Lieselotje. Het koppel komt terug op hun eerdere beslissing en besluit het vertederende meisje alsnog te adopteren.

Iedereen blij op het einde? Toch niet. In de korte vooruitblik op de aflevering van volgende maandag was "Die zot hoort in de gevangenis" te horen en huilde een woedende Stefanie. Trouwe ‘Familie’-kijkers kunnen al vermoeden wat dat betekent: er is iets aan de hand met slechterik Simon Feyaerts (Braam Verreth). Komt de ontvoerder van Stefanie vrij en staat de hel dus op losbarsten?

De hevigste kijkers van ‘Familie’ zijn het weekend gestart met een flink pak tranen maar zeker ook met het gevoel: “Was het maar al maandagavond!”

Mieke (Caroline Maes) en Niko (Jo Hens) kiezen dan toch voor adoptie.
Familie Mieke (Caroline Maes) en Niko (Jo Hens) kiezen dan toch voor adoptie.
Jo Hens (Niko), Caroline Maes (Mieke)
Familie Jo Hens (Niko), Caroline Maes (Mieke)
Cathérine Kools (Leen)
Familie Cathérine Kools (Leen)
Familie; aflevering 6084 op maandag 8 januari 2017 bij VTM. Op de foto: Caroline Maes (Mieke) en Cathérine Kools (Leen)
Familie Familie; aflevering 6084 op maandag 8 januari 2017 bij VTM. Op de foto: Caroline Maes (Mieke) en Cathérine Kools (Leen)
Familie, aflevering 6078 op vrijdag 29 december 2017 bij VTM. Op de foto: Cathérine Kools (Leen) en Jef De Smedt (Jan).
Familie Familie, aflevering 6078 op vrijdag 29 december 2017 bij VTM. Op de foto: Cathérine Kools (Leen) en Jef De Smedt (Jan).16 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Danny Maes

  Negatieve reacties zijn ook een aanwijzing dat ze er toch naar kijken. Anders kom je niet op deze topic terecht.

 • Jos Swaenen

  Diegene die het niet leuk vinden kunnen altijd nog naar de vele herhalingen kijken van de kampioentjes.

 • Pieter Verhulst

  Briljant schrijversteam tegenwoordig ... NOT. Ik heb onze pa laten vermoorden maar bedoelde het niet zo. Mijn ex heeft me verkeerd begrepen, kunnen we het vergeten. Nou nou, niet moeilijk dat betaalzenders het zo goed doen tegenwoordig.

 • Franc Jonck

  Hoe kan men nu weten dat "Familie" zever is als men niet kijkt zoals sommige hier aangeven ? Ik kijk bv. nooit naar 'Thuis" maar heb er dan ook nog nooit één woord kommentaar aan besteedt.

 • Freddy Van Laere

  Sommigen hier vinden de Familie soap de grootste zever maar kunnen het toch niet laten om het artikel te lezen en hun reactie te geven over iets waar ze niets van weten want ze kijken er niet naar, of toch stiekem ?