Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ongezien in de Belgische festivalwereld: Werchter Parklife draait volledig op groene stroom

FestivalsWerchter Parklife, de lightversie van Rock Werchter, draait volledig op groene en lokaal opgewekte energie. Dat heeft energieplatform Bolt, dat instaat voor de energie, donderdag bij de start van de concertreeks bekendgemaakt. “We zien het als onze plicht om ook voor de vergroening van festivals een oplossing te bedenken”, vertelt Pieterjan Verhaeghen, mede-oprichter van Bolt. 

9 reacties

 • Eric Dens

  10 maanden geleden
  Als ik dit allemaal lees heeft Erika Vlieghe overschot van gelijk. We moeten wat minder zeuren.
 • Paul Verbeeck

  10 maanden geleden
  Groene stroom ? En voor de rest een hele maand 4 dagen op de week zorgen voor lawaai overlast , hoeveel afval wordt daar gerealiseerd? Wordt een mooi verlof met 4 dagen/week hun bassen op de achtergrond en neen ik woon niet vlakbij , woon op enkele km afstand in een andere gemeente waar ze in Werchter geen rekening mee houden ( geluid en verkeersoverlast) . Ze zullen en moeten hun festivalpark kunnen gebruiken .
 • erwin veltjen

  11 maanden geleden
  lijkt net een grote koffietafel mij niet gezien daar
 • Jeroen Custers

  11 maanden geleden
  Ik heb 6 panelen, die leveren op een gemiddeld zonnige dag 10 kilowatt op. Dus dat maal 12 is 120 kilowatt op een gemiddeld zonnige dag, daar laten ze hun muziekinstallatie nog niet op draaien.
 • Neo Pixel

  11 maanden geleden
  Onozelaars! Kom hier maar eens kijken hoe groen de groenen bezig zijn, ze zitten al de hele dag met vier (2 takt) bosmaaiers een weide in te korten, damp tot en met en lawaai van ik kan niet meer! En dan moeten wij van hun op elke lieterke brandstof besparen.