Oma van Temptation-verleidster Yana: “Ze is jong, vrijgezel en mooi, waarom zou ze niet meedoen?”

Oostende deelneemster temptation Island Yana Daems met grootmoeder Clairette Cattrysse
Benny Proot Oostende deelneemster temptation Island Yana Daems met grootmoeder Clairette Cattrysse
De Oostendse Yana Daems (23) is vanaf 1 februari te zien als één van de verleidsters in Temptation Island. Ze werd al twee keer gevraagd om mee te doen, maar pas toen oma Clairette (64) voorstelde om eens mee te doen, hapte Yana toe.

Wie oma Clairette en kleindochter Yana samen ziet kan er niet naast kijken, ze zijn niet enkel twee handen op één buik, ze hebben ook hetzelfde uitbundige karakter. Nagelstyliste Yana is één van de 8 verleidsters in het nieuwe seizoen van Temptation Island, met de zegen van haar oma bij wie ze opgroeide in Oostende. 

“Ik werd al elk jaar gevraagd en zei zelf nee. Ik was er nog niet klaar voor. Oma zei ook altijd dat ik zot zou zijn om mee te doen. Dit jaar had ze zelf aangegeven of ik niet eens zou meedoen. Toen de vraag opnieuw gesteld werd heb ik daarom ja gezegd. Ik zou het anders gewoon weer afgewezen hebben, maar ik ben blij dat ik het eens kan meemaken”, vertelt Yana. Ze heeft dan ook een duidelijk doel voor ogen. “Ik wil graag model worden. Ik heb nu al verschillende opdrachten en sponsors.”

Toetsenbordpiraten

Yana was al populair op sociale media, maar kreeg sinds de bekendmaking al zo’n 1.500 nieuwe volgers. Ook haar oma is ondertussen al bekend bij die volgers. “Ik neem continu foto’s van ons samen en zo kennen veel mensen haar al. Veel vrienden weten haar naam zelfs niet, ze zeggen ook gewoon omaatje.” Clairette heeft geen eigen profielen op sociale media. “Dat is ook niet nodig, Yana vertelt me alles. Ik weet dat er nu al commentaren zijn maar gelukkig meer positief dan negatief.” De 23-jarige schone kan het allemaal relativeren. “De negatieve commentaar komt meestal van die toetsenbordpiraten die gewoon oordelen op basis van mijn uiterlijk want ze kennen me totaal niet.”

Trots

Ze is duidelijk trots op haar kleindochter. “Iedereen zegt dat we dezelfde manieren hebben”, vertelt de jonge grootmoeder. “Ik wou altijd om mijn oma lijken. Toen ik 14 jaar was liet ik mijn haar op dezelfde manier knippen en ik wou er ook altijd piekfijn uitzien zoals zij.” Al van kleins af was Yana een diva. “Ze poseerde graag en was al een echt modelletje”, blikt Clairette terug. 

Yana leerde ook haar mannetje staan, zoals haar oma. “Ik heb altijd gezien hoe mijn oma zoveel gedaan heeft voor de mannen in haar leven en toch werd ze gekwetst. Wij hebben niemand nodig. Ik heb van haar geleerd om mijn eigen boontjes te doppen. Ik heb nog maar één lange relatie van 9 maanden gehad. Ik heb nog nooit iemand tegengekomen waarvoor ik mijn vrijheid wil opgeven.” 

Met verleiden is ze buiten Temptation Island eigenlijk niet echt bezig. “Als ik uitga wil ik me vooral amuseren. Ik heb een tijdlang niet echt gedatet, maar nu weer wel. Eigenlijk zijn er weinig mannen die op mij durven afstappen. Ze denken ook altijd dat ik tien mannen aan elke hand heb, maar dat is niet zo. Er mogen er gerust meer komen”, lacht Yana.

Nieuwe Pommeline

Met haar tatoeages en voorliefde voor plastische chirurgie wordt Yana nu al de nieuwe Pommeline genoemd, maar die vergelijking vindt Yana zelf niet leuk. “Ik ben gewoon Yana. We zijn ook volledig anders qua karakter en uiterlijk.” Die tattoos heeft ze al sinds haar 15de en op haar 18de ging ze voor een borstvergroting. “Als er iets is dat je mooier kan maken en je kan het kopen, waarom niet? Ik ben er altijd al door gefascineerd geweest.” 

Haar oma steunt haar volledig. “Ik vind haar tatoeages heel mooi. Zelf heb ik er geen.” Als het van Yana afhangt zal dat weliswaar niet lang meer duren. “Ik ben haar aan het overtuigen om ook iets te plaatsen, het komt nog wel”, knipoogt Yana. Op haar vinger staat alvast een C, die verwijst naar haar oma. “Ze is alles voor mij. We voelen elkaar perfect aan omdat we ook al veel hebben meegemaakt samen.” 
18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • dirk rombaut

  ieder zijn hobby

 • Johnny De Sutter

  Valerie van Koen Wouters is ver gekomen na haar deelname. Ze laat nu wel overal contractueel vastleggen dat er niet over haar deelname gesproken mag worden. Ik zou me ook schamen.

 • James Clean

  Normaal gezien zouden mensen verstandiger moeten worden met ouder worden! Tja.....

 • Renée Schietekat

  Tja, voor alle zeurpieten, wedden dat jullie aandachtig zullen volgen om al dat mooie vlees en de sensationele toestanden te kunnen volgen. Om daarna jullie minachting erover uit te spreken. Over hypocrisie gesproken .

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Die oma zou eens dringend naar de dokter moeten. Haar bovenkamer moet een nagezien worden. Dat wicht dat al geplamuurd en geschilderd is zou zich beter een beetje in de luwte houden.