Olivia Colman kruipt in de huid van de Queen: deze actrices deden het haar voor

Photo News
Queen Elizabeth II vertolken: het moet wel de hoofdprijs zijn voor elke Britse actrice. Olivia Colman, die in 'The Crown' de rol van de Queen overneemt van Claire Foy (35), is dan ook niet de eerste die die eer te beurt valt. Zo kreeg Helen Mirren (74) voor 'The Queen' uit 2006, veruit de bekendste biopic over de Britse vorstin, de Oscar voor 'Beste actrice'. Jaren later kroop ze nogmaals in de huid van de koningin voor het toneelstuk 'The Audience'.

De jongste actrice die ooit de Queen speelde, was de in 2010 elfjarige Freya Wilson in 'The King's Speech'. De actrice die dan weer het hardst op Elizabeth leek, was Jeanette Charles (92), onder meer te zien in 'Austin Powers in Goldmember'. Ook in animatiefilms maakt de Queen regelmatig haar opwachting. In 'Minions' mocht Jennifer Saunders de stem van Elizabeth II inspreken, in 'Cars' waagde Vanessa Redgrave haar kans.

Claire Foy
AP Claire Foy
Helen Mirren
Photo12 Helen Mirren
Jeanette Charles
Getty Images Jeanette CharlesReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.