Olcay Gulsen is dankbaar voor steun na faillissement SuperTrash

Olcay Gulsen
ANP Kippa Olcay Gulsen
De Nederlandse ontwerpster en tv-persoonlijkheid Olcay Gulsen (37) is dankbaar voor alle lieve berichten en steunbetuigingen die ze de afgelopen dagen heeft gekregen nadat bekend werd dat haar modebedrijf SuperTrash het faillissement heeft aangevraagd. "Dat doet me enorm goed", zegt ze in De Telegraaf.

"Ik ben non-stop overladen met lieve berichten. Het geeft me kracht dat mensen zo reageren en positief over SuperTrash als merk zijn", vervolgt Olcay. Ze had dat naar eigen zeggen niet verwacht. "Ik heb met hart en ziel twaalf jaar keihard gewerkt en het is fijn als mensen dat begrijpen. Mijn telefoon, mailbox en Twitter-account zijn volledig ontploft!" Het faillissement komt hard aan. "Ik ben er kapot van en doodop", aldus Olcay. "Eigenlijk wil ik nu alleen nog maar slapen."

De ondergang van SuperTrash komt ook nog eens op een vervelend moment, net nu Olcay een boek heeft uitgebracht over haar succes als zakenvrouw. "Maar dat geeft tegelijkertijd aan dat ik hier echt niet op gerekend had. Anders had ik het boek toch nooit op dit moment uitgegeven?", zegt ze. "Maar het boek blijft actueel, ik denk dat ik nog steeds veel handvatten kan geven voor mensen die voor zichzelf willen beginnen. Het is een terugblik op mijn carrière waar iedereen veel aan kan hebben en er staan persoonlijke ervaringen in. Ik overweeg trouwens wel bij de derde druk van het boek om er een hoofdstuk aan toe te voegen, gezien de actualiteit."

Het kledingmerk is al tien jaar enorm populair bij onze BV's - onder wie Eline De Munck en Anouk Matton - en zelfs bij internationale sterren. Lady Gaga en Nicole Scherzinger werden regelmatig in een SuperTrash-outfit gespot. De winkel in Antwerpen, de enige in ons land, blijft voorlopig gewoon open. Olcay nam een maand geleden al een stap terug als CEO en reageerde toen erg aangeslagen. "SuperTrash is mijn levenswerk. Dit is bijzonder pijnlijk, ook voor alle 150 medewerkers", klonk het. 

Ellen Petri, Véronique De Kock en Joke Van De Velde met oprichtster Olcay Gulsen bij de opening van de Antwerpse winkel.
PHOTO NEWS Ellen Petri, Véronique De Kock en Joke Van De Velde met oprichtster Olcay Gulsen bij de opening van de Antwerpse winkel.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peggy Geerts

  Als je zelf al lange tijd in slechte papieren zit , waar haal je dan het lef potverdomme om op tv bedrijven te gaan adviseren en de les te spellen hoe ze het beter kunnen en moeten doen ! Hopelijk hebben de mensen die op jou beroep hebben gedaan ook niet massaal de boeken moeten neerleggen na jou inmenging .

 • Gerard Braeckmans

  Wat minder streken verkopen kan helpen.

 • Ramon Simon

  Zo succesvol ben je dan toch niet, grappig dan je dan dat boek durft uitbrengen. Misschien kunnen ze een crowdfunding doen voor het kapitalisme. Wie onderneemt en succesvol is wilt geen belastingen betalen voor de risico's ze nemen, gaan ze failliet willen ze steun en een sociale zekerheid. Die steunbetuigingen tonen de domheid van de mens aan, dit was een bedrijf da geld verdient, geen liefdadigheidsinstelling dat de naakten kleed.

 • patrick morel

  Leuke lieve dame die ook mee deed aan de De mol. Waarschijnlijk zeer creatief maar ze kwam nooit als de snuggerste naar voor.

 • Lore Kluwer

  En waar blijft de steun voor de gedupeerde leveranciers? Want failliet gaan betekent: de boeken neerleggen omdat je de facturen van je leveranciers niet meer kunt betalen. Zij is er intussen weer bovenop. De leveranciers aan wie ze nog verschuldigd was, mogen de bonen fretten?