Nu ook Hanne Decoutere slachtoffer van ‘fake news’: “Dit is akelig”

© VRT - Geert Van Hoeymissen
Ook nieuwsanker Hanne Decoutere (39) is het slachtoffer geworden van ‘fake news’. Op sociale media gonst het van de valse berichten die melden dat het anker ontslagen is. Eerder werden collega-BV’s Natalia, An Lemmens en Evi Hanssen ook al het slachtoffer van soortgelijke praktijken.

Opnieuw is het zogenaamde ontslag gelinkt aan een lijn van verzorgingsproducten, net zoals dat bij de berichtgeving rond Natalia, An Lemmens en Evi Hanssen ook het geval was. Maar net zoals bij haar collega-BV’s heeft Hanne helemaal geen eigen lijn van verzorgingsproducten. De berichten rond haar ontslag zijn dan ook volledig verzonnen.

Hanne Decoutere, die recent nog te zien was in ‘Hanne danst’, vindt het “akelig”. Dat vertelde ze in een interview met Radio 1. Wie zit hierachter? Is dat een computersysteem, of echt een mens? Waarom nemen ze uitgerekend mijn gezicht? Dit is akelig. In een tijdperk waarin we wel vaker geconfronteerd worden met ‘fake news’ en waarin ik er zelf over moet vertellen, ben ik er nu zelf het slachtoffer van geworden.”
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kevin Vermeir

  Schuldige is het bedrijf die deze verkoopt, dus niet zo moeilijk om te vinden toch????

 • Frank Daels

  Deze krant doet ook aan fake news. Waar is de rechtzetting voor de Covington schooljongen die zogezegd een indiaan belaagde in de verenigde staten ? Waar is de rechtzetting dat Jussie Smollett GEEN slachtoffer was van een racistische haatdaad, maar het ganse verhaal hijzelf in scene heeft gezet ? Waar blijven de rechtzettingen (en excuses!) voor de zogenaamde Hitler-groet van een Forza Flandria kiezer in Ninove ? Veel fake news...het juiste verhaal moet de lezer zelf maar uitzoeken...

 • Jean Van Hee

  @Johannes Trump zegt net dat de standaard media (krant, tv, radio) fake is en de waarheid te vinden is op zijn sociale media. En in werkelijkheid , zoals hier, is net een heel pak sociale media fake news.

 • Aldous Crowley

  Dat is geen fake nieuws, maar gewoon onethische en onechte reclame. Niets nieuws, is gewoon nieuw dat er nu ook BV's worden voor gebruikt ipv enkel internationale sterren.... @Johannes: die krijgen alleen maar extra munitie als je dit gaat gebruiken als argument, anders kan je de penis-verlenging- en singles-in-de-buurt-advertenties er ook bij betrekken? Dat is overduidelijk ook nieuws en mogelijk zelfs fake!

 • Luc Van Hauwermeiren

  Een beetje nuance is op zijn plaats,Hanne weet beter dan wie ook hoe fake news in elkaar zit.

Video