Nu ook Hanne Decoutere slachtoffer van ‘fake news’: “Dit is akelig”

© VRT - Geert Van Hoeymissen
Ook nieuwsanker Hanne Decoutere (39) is het slachtoffer geworden van ‘fake news’. Op sociale media gonst het van de valse berichten die melden dat het anker ontslagen is. Eerder werden collega-BV’s Natalia, An Lemmens en Evi Hanssen ook al het slachtoffer van soortgelijke praktijken.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Opnieuw is het zogenaamde ontslag gelinkt aan een lijn van verzorgingsproducten, net zoals dat bij de berichtgeving rond Natalia, An Lemmens en Evi Hanssen ook het geval was. Maar net zoals bij haar collega-BV’s heeft Hanne helemaal geen eigen lijn van verzorgingsproducten. De berichten rond haar ontslag zijn dan ook volledig verzonnen.

Hanne Decoutere, die recent nog te zien was in ‘Hanne danst’, vindt het “akelig”. Dat vertelde ze in een interview met Radio 1. Wie zit hierachter? Is dat een computersysteem, of echt een mens? Waarom nemen ze uitgerekend mijn gezicht? Dit is akelig. In een tijdperk waarin we wel vaker geconfronteerd worden met ‘fake news’ en waarin ik er zelf over moet vertellen, ben ik er nu zelf het slachtoffer van geworden.”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kevin Vermeir

  Schuldige is het bedrijf die deze verkoopt, dus niet zo moeilijk om te vinden toch????

 • Frank Daels

  Deze krant doet ook aan fake news. Waar is de rechtzetting voor de Covington schooljongen die zogezegd een indiaan belaagde in de verenigde staten ? Waar is de rechtzetting dat Jussie Smollett GEEN slachtoffer was van een racistische haatdaad, maar het ganse verhaal hijzelf in scene heeft gezet ? Waar blijven de rechtzettingen (en excuses!) voor de zogenaamde Hitler-groet van een Forza Flandria kiezer in Ninove ? Veel fake news...het juiste verhaal moet de lezer zelf maar uitzoeken...

 • Jean Van Hee

  @Johannes Trump zegt net dat de standaard media (krant, tv, radio) fake is en de waarheid te vinden is op zijn sociale media. En in werkelijkheid , zoals hier, is net een heel pak sociale media fake news.

 • Luc Van Hauwermeiren

  Een beetje nuance is op zijn plaats,Hanne weet beter dan wie ook hoe fake news in elkaar zit.

 • Peter de Wachter

  Die cosmeticalijn wil gewoon aandacht waar ze dus goed in slagen. Praat er nog meer over, julie voeden deze toestanden door er over te schrijven.