Nu hij al negen exemplaren liet zetten: dit betekenen de tatoeages van Sam Gooris

Kristof Ghyselinck
De eerste van intussen negen tatoeages die zanger Sam Gooris (47) liet zetten, staat op z’n rechterpols. “Het zijn de initialen KS, van zowel Kenji en Shania als Kelly en Sam”, verduidelijkt hij in Dag Allemaal. In de nieuwe rubriek ‘Getekend voor het leven’ in het blad vertellen BV’s openhartig over de symboliek achter hun tatoeages.

Nog voor hij kinderen had, wou Sam al een tattoo. “Ik had met Kelly afgesproken dat het de eerste letter van onze voornamen zou worden. Zij stelde voor om de namen van onze kinderen met dezelfde letter te laten beginnen als de onze om er meer betekenis aan te geven. Da’s dus geen toeval.”

Toen Kelly in 2006 naar het WK voetbal in Duitsland ging, hakte Sam de knoop door. “Ik wist ik dat ik haar verschrikkelijk zou missen. Om haar toch dicht bij mij te hebben, liet ik die eerste tattoo zetten. Uiteraard ook als eerbetoon aan Shania en Kenji, die toen zes en vier waren. Ondertussen staat mijn rechterarm al goed vol.”

Eerbetoon

“Familie en muziek zijn de enige thema’s waaraan ik me waag. Zo liet ik een hand tatoeëren met rond de wijsvinger een kinderhandje en de silhouetten van onze vier gezinsleden. Erboven staan de geboortedata van m’n ouders. Die liefde tussen ouders en hun kinderen is toch het mooiste wat er is?”

Sam liet ook een ‘Family’- tattoo zetten in Las Vegas. “Ik trek het me niet aan wat anderen ervan vinden. Tattoos zijn heel persoonlijk. Als ik ergens alleen ben, heb ik toch altijd de belangrijkste personen uit m’n leven dicht bij mij. Daar gaat het om.” Sam is ook nog van plan om de wandelstok van z’n opa en de hoed van Kelly’s bompa zaliger op zijn arm te laten tatoeëren.

LEES OOK: 

Stan Van Samang en Sam Gooris hebben tegenwoordig een stevige baard: “Een uit de hand gelopen weddenschap”

Sam Gooris en vader Willy koesteren hun ijzersterke band: “Ik was vroeger bang dat Sam in verkeerde handen zou vallen”