Nu erfgenamen Michael Jackson eisen dat StuBru-programma van naam verandert: mag dat zomaar?

ShowbizzOp Studio Brussel loopt al drie seizoenen lang het programma ‘King of Pop’, een muzikale quiz die gepresenteerd wordt door Stijn Van de Voorde (44). Toch zou het best kunnen dat het programma binnenkort van naam verandert, op vraag van de erfgenamen van Michael Jackson. Marie-Christine Janssens, professor Auteursrecht aan de KU Leuven, legt bij HLN LIVE uit wat er precies aan de hand is. “Je moet niet origineel zijn, maar wel de eerste die die exclusiviteit vraagt.” 

 1. Kathleen Aerts gechoqueerd na inreisverbod Zuid-Afrika: “Ik ken hier niemand die corona heeft”
  Showbizz

  Kathleen Aerts gecho­queerd na inreisver­bod Zuid-Afri­ka: “Ik ken hier niemand die corona heeft”

  Kathleen Aerts (43) is niet te spreken over hoe de wereld omgaat met Zuid-Afrika, nadat daar voor het eerst de nieuwe coronavariant ‘omikron’ werd geïdentificeerd. Het voormalige K3'tje runt een guesthouse in het land en deed haar beklag op Instagram. “Zonder enig deftig onderzoek wordt Zuid-Afrika gestraft, enkel maar omdat een Zuid-Afrikaanse wetenschapper in een labo een variant heeft ontdekt en hier eerlijk over communiceerde.”
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.