Nog altijd vrije liefde? Man van Katja Schuurman reageert op veelbesproken uitspraken over hun seksleven

Katja Schuurman en Freek.
ANP Kippa Katja Schuurman en Freek.
Recent bekende de Nederlandse Katja Schuurman (44) haar bedgeheimen aan James Cooke in ‘Gert Late Night’. Ze vertelde openhartig over de open relatie die ze er met haar echtgenoot Freek van Noortwijk op nahoudt. “We hadden al eens zeven mensen tegelijk in de jacuzzi”, klonk het weinig subtiel. In het Nederlandse Shownieuws reageert echtgenoot Freek nu op haar onthullingen.

“Weet je wat het is, alles wat wij erover zeggen wordt uit zijn verband getrokken”, zegt Freek in Shownieuws over de pikante uitspraken van zijn vrouw. “En je kan nog zo van mening zijn dat je vrij wil zijn over dingen. Maar als het ongenuanceerd en uit zijn verband getrokken wordt, dan schiet het zijn doel voorbij en is het vooral provocatief in plaats van iets waar je gewoon oprecht in gelooft.”

Katja kwam door haar onthullingen in een ware mediastorm terecht. Ze stak niet onder stoelen of banken dat ze voor de ‘vrije liefde’ is. “We zijn sowieso altijd met z’n twee”, zei Katja. “Maar soms denken we: oh, daar is ook wel een leuk iemand. Dan kan er vanalles ontstaan.” Het gaat ook niet altijd om vrouwen, meent ze. “Nee, allebei.” James Cooke viel bovendien achterover toen hij haar vroeg hoeveel personen ze maximum al tegelijk hebben gehad. “Hoeveel hadden we er laatst in de jacuzzi... Zeven?”

Spijt

“Hoeveel mensen gaan er niet uit elkaar? Meestal omdat iemand vreemdgaat, of omdat de spanning er niet meer is”, verklaarde ze verder. “Er gebeurt heel veel stiekem, en ik vind stiekem veel erger dan open.” Enkele dagen later had ze echter spijt van haar uitspraken. “Voor de goede orde: Ik heb het in ‘Bedgeheimen’ gehad over een feestelijk uitstapje dat Freek en ik een of twee keer per jaar maken, niet over iets dat we elk weekend doen”, reageerde de presentatrice. “Ik besef dat mijn openheid niet altijd fijn is voor een aantal mensen waar ik van hou. Dit was dus het laatste dat ik in het openbaar gezegd heb over ons seksleven.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • huib matthijssen

    ik gun ieder zijn ding. Hier kap ik toch vanaf.

  • mo suyker

    ze doet wat ze wil . Daar niet van … Maar ik denk dat ze gewoon is zin had in een mediastuntje...Missie geslaagd zou ik zeggen

  • Ronny Cuypers

    Terugtrekken hoort er dus ook bij.