Noel Gallagher sprakeloos om impact 'Don't Look Back In Anger; Liam zingt het nummer voor het eerst in 22 jaar

epa / photo news
Noel Gallagher zegt sprakeloos te zijn geweest toen hij merkte dat 'Don't Look Back In Anger' van Oasis zo'n impact had op de inwoners van Manchester, vlak na de aanslag in die stad eind mei. Dat zei de oud-frontman van de band tijdens een vragenuurtje op het festival Glastonbury.

Na de aanslag bij het concert van Ariana Grande in Manchester werd in de stad een minuut stilte gehouden, waarna de aanwezigen spontaan 'Don't Look Back In Anger' zongen. "Ik zat er thuis naar te kijken", vertelde Noel. "Voor het eerst van mijn leven was ik totaal sprakeloos. Ik werd er echt door gegrepen." De popster vertelde dat hij er nog steeds van onder de indruk is.

Noel was op Glastonbury voor een speciale vertoning van de documentaire 'Supersonic' over Oasis. Zijn broer Liam trad vanavond op. Van een reünie kwam het opnieuw niet. Tijdens het benefietconcert One Love Manchester van Ariana Grande voor de slachtoffers van de aanslag vlak na haar concert, hoopten fans dat Noel samen met Liam op het podium zou verschijnen. Dat gebeurde niet.

Liam speelde vanavond wel songs van Oasis. Hij sloot af met een a capella-versie van 'Don't Look Back In Anger' en droeg de song op aan de slachtoffers van Manchester, Londen en de grote flatbrand in Londen. Opmerkelijk: het was de allereerste keer dat Liam het nummer uit 1995 live zong. Normaal is die eer weggelegd voor broerlief Noel.