Nieuwe Robinson is bekend: “Het was echt slopend”

Elroy, Thomas en Koen speelden de finale van 'Expeditie Robinson'
VIER Elroy, Thomas en Koen speelden de finale van 'Expeditie Robinson'
Thomas Roobrouck (31) uit Vichte mag zich de nieuwe Robinson Crusoë van de Lage Landen noemen. De West-Vlaming was favoriet voor de finale en loste de verwachtingen in na een loodzware eindproef. “Ik wist meteen dat die proef iets voor mij was.”

Na een loodzware en lang uitgesponnen finale donderdagavond in ‘Expeditie Robinson’ viel het verdict. Elektricien Thomas toonde zich de sterkste van de drie overgebleven kandidaten in een loodzware fysieke proef. De andere finalisten, Elroy en Koen, beten in het zand. 

“Het was echt slopend”, reageert Thomas over de eindproef. “Maar ik wist meteen dat het iets voor mij was. De combinatie van fysieke uithouding, veel zwemmen en puzzels is iets dat me ligt. Ik had bovendien het voordeel dat ik iets minder afgetakeld dan Elroy en Koen. de dagen voordien kon ik namelijk alleen doorbrengen op het winnaarseiland.”

Thomas huilt van blijdschap na zijn overwinning.
VIER Thomas huilt van blijdschap na zijn overwinning.

Thomas kijkt terug op een geweldige ervaring. “Dat mijn medekampgenoten me een videoboodschap van mijn zoon gunde, was een fantastisch moment. Daar ben ik hen nog altijd dankbaar voor. Natuurlijk was het winnen van de hoofdprijs een geweldige kers op de taart.”

Prijzenpot

Een kers die de West-Vlaamse elektricien 25.000 euro opleverde. “Dat bedrag moet ik nog krijgen”, zegt Thomas. De productie wacht blijkbaar altijd tot na de uitzendingen. Maar ik weet ondertussen wel wat ik ermee gaan aanvangen. Een deel gaat op de spaarboek van mijn zoon, ik ga nog wat in het huis investeren en natuurlijk geef ik ook een groot feest. Ik sla een paar vaten aan in het café van mijn moeder, café De Karrekiet in Waregem. Iedereen welkom (lacht).”
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • GERRY VAN DE KERKHOF

  Ik snap dat hij niet iedereen bevalt als winnaar, maar ik denk toch dat het terecht is. Hij was fysiek de sterkste, lag goed in de groep, was ook goed in behendigheids- en intelligentieproeven en hij heeft niemand verraden, alleszins niet meer dan de rest. Want als er één ding jammer was aan deze reeks, dan is het dat er vanaf afl. 1 complotten gesmeed werden. Nooit is er op eigen gevoel gestemd. Dat zette wel een domper op de feestvreugde.

 • Johanna Ruiter

  Koen heeft bewezen dat als men je onderschat je een heel eind komt. Hij was de leukste deelnemer, heb veel om hem gelachen.

 • Floris Janssens

  echte robinson is een harde overlevingsstrijd ,honger lijden en survivalvaardigheden... en geen massages en extra eten of puzzeltjes oplossen...90% gezaag over op wie ze gaan stemmen...en..je moet geen Vlamingen verraden !!

 • Mark Peeters

  Haha jorik de uitvinder van de complotten en de man die 3 duels van Thomas verloor, en logisch dat hij meer proeven heeft gewonnen aangezien Thomas niet kon deelnemen doordat hij te sterk was en op winnaarseiland moest blijven dus 100% terechte winnaar

 • Mark Peeters

  @ben detrez: Thomas heeft meer gewonnen anders had hij niet tot op het eind op winnaarseiland gezeten waar hij ook jorik 3 x heeft verslagen in een duel! Trouwens die complotten kwamen vanJorik! Zouden due stemming moeten weg pakken en laatste van elke proef naar huis dan spreek je pas van echte Robinson