De organisatoren van Lowlands kiezen ervoor om het evenement dit jaar jaar nog niet definitief af te voeren. (Archieffoto)
Volledig scherm
De organisatoren van Lowlands kiezen ervoor om het evenement dit jaar jaar nog niet definitief af te voeren. (Archieffoto) © ANP

Nieuwe maatregelen gooien roet in eten voor festivals in Nederland: deze feesten gaan niet door

Alsof je een hond een snoepje voorhoudt en het vervolgens wegtrekt. Zo voelt het voor organisatoren en veel liefhebbers van festivals in Nederland. Met 1,5 meter, zitplekken en een beperkt bezoekersaantal kan een groot deel van de evenementen zeker een maand niet doorgaan bij onze noorderburen, zo werd pijnlijk duidelijk na de persconferentie van premier Mark Rutte gisteravond. AD.nl goot de feesten die wederom gecanceld zijn in een overzicht.

  1. Nederland verstrengt: nachtclubs moeten weer dicht, andere horeca moet om middernacht sluiten

    Nederland verstrengt: nachtclubs moeten weer dicht, andere horeca moet om midder­nacht sluiten

    De Nederlandse regering neemt vanaf morgen maatregelen om de snelle verspreiding van het coronavirus onder met name jongeren tegen te gaan. Tot en met 13 augustus moeten cafés tussen middernacht en zes uur ‘s ochtends de deuren sluiten, discotheken en nachtclubs gaan helemaal dicht. Dat hebben premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo De Jonge bekendgemaakt op een persconferentie.