Nieuwe ‘donkere’ kleine zeemeermin wordt overladen met kritiek: “Je zal nooit Ariel zijn”

Halle Bailey wordt de nieuwe Ariel.
Disney Halle Bailey wordt de nieuwe Ariel.
Dinsdag maakte Disney bekend wie de rol van Ariel zou spelen in de nieuwe live-actionversie. Dat wordt de 19-jarige actrice Halle Bailey. Zij kondigde het nieuws zelf aan op Twitter, maar werd daarbij overstelpt door negatieve reacties.

“Het is een droom die uitkomt”, schreef Halle Bailey bij haar bericht op Twitter. De actrice, vooral bekend voor haar rol van Sky Forster in de Amerikaanse tv-reeks ‘Grown-ish‘ en als de helft van het muzikale duo Chloe x Halle, kon haar geluk niet op. 

Halle Bailey.
Evan Agostini/Invision/AP Halle Bailey.

Toch zijn er ook heel wat Disney-fans die zich vragen stelden bij de keuze voor de actrice. Hoe kan de roodharige zeemeermin opeens veranderen in een donker gekleurde onderwaterprinses met zwart haar, vragen heel wat fans zich af.

“Complete nonsens”, “Stop ermee om Disneyklassieker te ruïneren”, “Het is een feit dat de prinses roodharig is”, “Je zal nooit de echte Ariel zijn”... De reacties op het bericht lopen op tot in de duizenden berichten. Al is niet iedereen tegen de verandering. Sommige volgers wijzen op het feit dat de zeemeermin de Caraïbische zee woont en daarom altijd donker van huidskleur zou zijn. Daarnaast wordt de actrice ook overstelpt met felicitaties, onder andere van ‘Game of Thrones’-actrice Sophie Turner.
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Amber Habex

  Het had geen probleem geweest als het niet de liveaction van de tekenfilm was, nu is het gewoon te politiek correct

 • Josée Horemans

  Waarom moet elke remake van een Disney film tegenwoordig ook donker huidkleurke krijgen???? Is zwart of bruin tegenwoordig een belangrijkere kleur dan een andere kleur????

 • Eida Lam

  Zina dat zeg je nu maar ik durf er mijn hele hebben en houwen om verwedden dat die tolerantie als sneeuw voor de zon zal verdwijnen als een blanke een vrouw als Aretha Franklin in een film speelt. Wedden?!

 • Wouter Beyen

  is toch maar een verzinsel, een zeemeermin. Wat maakt het nu uit hoe die er precies uit ziet. Als ze nu echt had bestaan en ros was, ja dan hebben de klagers een punt. Nu komen ze vooral onnozel over.

 • Jens Vranckx

  disney is gewoon TE politiek correct geworden. Kijk maar naar de contracten die ze artiesten en acteurs opleggen.