Nieuw VRT-gebouw wordt pak kleiner dan oorspronkelijk ontwerp

© VRT - Geert Van Hoeymissen
Dat de constructie van het nieuwe gebouw van de VRT aan de Reyerslaan in Brussel vertraging oploopt, was bekend. Terwijl de openbare omroep er normaal gezien in 2021 zijn intrek wou nemen, is de verhuis nu gepland voor 2024. Het oorspronkelijke ontwerp werd geschrapt, maar intussen is er een nieuw plan klaar. Daaruit blijkt dat het nieuwe gebouw een pak kleiner wordt. 

In het eerste ontwerp werd voor het nieuwe gebouw nog 55.000 vierkante meter beschikbare ruimte voorzien. Dat wordt teruggeschroefd naar 46.000 vierkante meter in het nieuwe ontwerp. De zoektocht naar een nieuwe ontwerper verloopt ook niet langer via een architectuurwedstrijd: voortaan proberen combinaties van aannemers en architecten de opdracht in de wacht te slepen.

Jan Aelberts