Nieuw record voor ‘Blind getrouwd’: liefdesbekentenis van Tim lokt 1.137.000 kijkers

Esther en Rim uit 'Blind getrouwd'.
VTM Esther en Rim uit 'Blind getrouwd'.
'Blind getrouwd' blijft pieken. Maandag keken er 1.137.000 Vlamingen naar de liefdesverklaring van Tim voor zijn Esther. 

De  moeizame maar fascinerende zoektocht van vijf pasgehuwde koppels breekt zo het ene record na het andere, want dat aantal is het meeste ooit op de avond zelf voor het liefdesexperiment. Met de uitgestelde kijkers erbij opgeteld zit de huidige jaargang al aan een gemiddelde van 1.308.000 kijkers. Daarmee is ‘Blind getrouwd’ het best bekeken programma sinds ‘Wauters versus Waes’, dat begin 2014 werd uitgezonden. ‘De infiltrant dat aansluitend op VTM wordt uitgezonden, blijft met 488.000 kijkers stabiel scoren. Met de uitgestelde kijkers erbij scoort de politiereeks met zin voor humor en Geert Van Rampelberg en Dirk Roofthooft in de hoofdrollen, toch zo'n 705.000 kijkers.

Op Eén blijft ‘Thuis’ onaantastbaar als het best bekeken programma van de tv-avond, want 1.216.000 live-kijkers (42,7% marktaandeel) zagen hoe Kobe de echte identiteit van Silke ontdekte. ‘Kinderkopkes’ haalt een iets minder goed rapport, want dat blijft onder de verwachtingen met 488.000 kijkers (20,2% marktaandeel). Daarmee is het nieuwe programma van ex-K3 Kristel Verbeke het slechtst scorende lokaal format van Eén in 2018. Op Canvas verzamelde de afloop van de reguliere voetbalcompetitie dan weer 389.000 sportliefhebbers voor de buis, want zoveel keken er naar ‘Extra Time’.

Op VIER was ‘Control Pedro’ met 265.000 kijkers het topprogramma van de SBS-zender van de avond. Het tweede seizoen van ‘Bartel in het Wild’ van Bartel Van Riet maakte eerder al een switch naar een later uitzenduur om de concurrentie van ‘Blind Getrouwd’ te vermijden, maar blijft daar steken op 188.000 kijkers. Dat is iets minder dan het eerste seizoen.   
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rania Desaegher

  Maar je kan toch niet ontkennen dat dit een enorm saai programma is. Men kan vier uitzendingen gemakkelijk bundelen in één, maar ja dan heeft men minder reclameinkomsten.

 • Baldr VanHoek

  Laat je programmeren door wat er niet is...

 • joris van meirvenne

  weer een record ? Begrijpe wie begrijpe kan. Vorige week een record : 1.385.000 kijkers. En deze week weer een met 1.137.000

 • Frans Peeters

  Bewijst dit nu het zwakke TV aanbod?