Nieuw horecaconcept 'Blueness' van Sergio Herman opent binnenkort de deuren

Sergio Herman.
Sergio Herman.
Sergio Herman (48) opent in augustus zijn derde horecaconcept in Cadzand: Blueness. Het wordt een lobbybar in het Strandhotel van Cadzand-Bad (Zeeland) die in het teken zal staan van Japans georiënteerde cocktails en barfood. 

"Omdat ik mij al jaren verdiept heb in het Japanse smaakpalet, is de keuken van Blueness hierop geïnspireerd", vertelt Sergio Herman. "Uiteraard blijf ik daarbij trouw aan de producten uit mijn regio en mijn eigen stijl. Wat u kunt verwachten zijn Zeeuwse producten met diepe umamismaken en een fris accent." 

Op de menukaart komen zo’n twintig gerechten te staan. Daarnaast is er keuze uit verschillende sake’s en (alcoholvrije) cocktails met een Japanse touch.

De opening van Blueness heeft alles te maken met de vernieuwing van het Strandhotel. "We willen onze gasten hier verschillende horecaconcepten bieden. Pure C blijft dé plek voor fine dining en de vorig jaar geopende brasserie AIRrepublic blijft het adres voor klassieke bereidingen van vis-, schaal- en schelpdieren. Maar we misten nog een goede lobbybar met internationale uitstraling", aldus de sterrenchef. 

Blueness is vanaf begin augustus zeven dagen per week geopend van 11u tot 1u. Reserveren is niet mogelijk. Wel is het mogelijk om de private dining van de bar te reserveren. Klik hier voor meer informatie. 
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • johan verlinden

  Dit moeten de criticasters wel begrijpen. eender welke ondernemer zal alleen dat op de markt introduceren waarnaar, enerzijds vraag naar is en anderzijds (veel)geld mee te verdienen is. Een concept of product dat weinig of niets opbrengt ,verdwijnt automatisch van de markt. Als Sergio wil ondernemen ,wie gaat hem dan tegenhouden?

 • Glenn Wouters

  Ik dacht dat hij het zo druk had dat hij op het punt stond van overspannen te geraken. En ik dacht dat een restaurant niets opbracht? Dat zijn toch altijd de dingen die zulke chef's roepen. En wat doe je dan als je het te druk hebt en er niets aan kan verdienen.... inderdaad, een restaurant bij opendoen.

 • Danny Holdensrath

  Daar zal je mij zeker niet tegenkomen.

 • Kris Claeys

  Aan mensen die ondernemend zijn en vernieuwend .. chapeau respect

 • Johan Meulenbergs

  Wat een arrogant ventje zeg .. heeft mss goed kunnen koken maar nu is hij het noorden kwijt. Ik ga er zeker niet eten.