Mathijs Van Nieuwkerk
Volledig scherm
Mathijs Van Nieuwkerk © BNNVARA

Niet verschenen reactie Matthijs Van Nieuwkerk op ‘DWDD’-hetze klinkt toch anders: “Doe me een lol”

tvEr zijn nieuwe quotes gelekt uit een verklaring van Matthijs Van Nieuwkerk (62) over de wantoestanden achter de schermen van zijn voormalige talkshow ‘De wereld draait door’. Daarin klinkt de presentator een stuk scherper dan in wat als zijn officiële eerste reactie werd opgetekend.

 1. Last van een tirannieke baas, zoals Matthijs van Nieuwkerk? Arbeidsexperte geeft advies. “Verlaat de ruimte”
  PREMIUM

  Last van een tirannieke baas, zoals Matthijs van Nieuwkerk? Arbeidsex­per­te geeft advies. “Verlaat de ruimte”

  De bekende Nederlandse presentator Matthijs Van Nieuwkerk teisterde zijn medewerkers jarenlang met getier en pijnlijke vernederingen. Een baas of collega die de werkvloer bij elkaar schreeuwt: bijna een op de vijf werknemers krijgt ermee te maken. Psycholoog Elke Geraerts van Better Minds at Work legt uit hoe je reageert en hoe je met hevige emoties op het werk omgaat. “Wie onder stress staat, volgt sneller primitieve impulsen zoals roepen. Je hoeft dat niet te pikken.”
 2. Ex-collega Matthijs van Nieuwkerk getuigt over angstcultuur: “Hij heeft me roepend ontslagen waar iedereen bij stond”
  Play

  Ex-collega Matthijs van Nieuwkerk getuigt over angstcul­tuur: “Hij heeft me roepend ontslagen waar iedereen bij stond”

  Een ex-collega van de omstreden presentator Matthijs Van Nieuwkerk (62) getuigt op RTL over de angstcultuur op de set van ‘De Wereld Draait Door’. Visagist Jelleke van Rijsoort werkte negen jaar samen met Van Nieuwkerk. Ze werd door hem ontslagen, nadat hij haar had verdacht van een medewerking aan een publicatie in het weekblad ‘Privé’. De publicatie ging over de sfeer op de set van het programma. “Hij schreeuwde dat ik verantwoordelijk was voor die publicatie, waar heel de crew bij stond.”
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.