Irene van Nederland, Alexia van Nederland en Märtha Louise van Noorwegen
Volledig scherm
PREMIUM
Irene van Nederland, Alexia van Nederland en Märtha Louise van Noorwegen © ANP/ Instagram

Niet alleen prinses Alexia maakt het bont: ook deze royals hebben last van het ‘prins-Harry-syndroom’

RoyaltyThe heir and the spare’, zeggen ze onder de Britten – de opvolger en het reservewiel. Wie geboren wordt om eeuwig in de wachtkamer te zitten voor het geval dat de oudere broer of zus, die voorbestemd is voor de troon, iets overkomt, worstelt vaak met dat lot. Je kunt niet echt een eigen leven ontplooien, want je moet altijd klaarstaan. Nu de Nederlandse prinses Amalia voor heel wat beroering zorgt met een gelekte foto, stellen wij u de meest frappante ‘runner-ups’ uit Europa voor.

 1. “Filip en Mathilde zouden hier niet om kunnen lachen”: moet kroonprinses Elisabeth nu ook vrezen voor gelekte beelden?
  PREMIUM
  Royalty

  “Filip en Mathilde zouden hier niet om kunnen lachen”: moet kroonprin­ses Elisabeth nu ook vrezen voor gelekte beelden?

  Krijgen we binnenkort een schaarsgeklede kroonprinses Elisabeth (19) te zien tijdens een studentenfeestje? Nu de opgedoken privéfoto’s van de Nederlandse prinses Alexia (16) voor opschudding zorgen, doet het vragen rijzen over de verhoudingen tussen de Belgische media en het hof. Want hoe gaan koning Filip en Mathilde eigenlijk om met de privébeelden van hun kinderen? Wordt ook de Belgische koninklijke familie beschermd door een strikte mediacode? En wat leerde het hof uit eerdere incidenten, zoals de gelekte foto’s van koning Filip die nooit het daglicht mochten zien?
 2. Gewaagde privéfoto’s van feestende prinses Alexia zorgen voor ophef, koningshuis reageert ontstemd
  Royalty

  Gewaagde privéfoto’s van feestende prinses Alexia zorgen voor ophef, konings­huis reageert ontstemd

  De Nederlandse prinses Alexia, dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, studeert momenteel aan het Atlantic College in Wales. De 16-jarige Alexia geniet er duidelijk volop van het studentenleven, dat blijkt uit een pikante foto die is opgedoken op sociale media. Het beeld zorgt voor ophef in Nederland, aangezien de strenge mediacode verbiedt dat privébeelden van minderjarige royals getoond worden. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft ondertussen gereageerd.