Niet alleen Emma verdwijnt uit ‘Familie’, ook deze twee schatjes zullen niet meer te zien zijn

Guido en Emma in ‘Familie' in betere tijden: toen samen nog Mila en Milou.
Familie Guido en Emma in ‘Familie' in betere tijden: toen samen nog Mila en Milou.
Door de verhuis van Emma (Bab Buelens) naar het buitenland, verdwijnen ook de schattige kleuters Mila en Milou uit ‘Familie’. Die worden gespeeld door Anna-Lucia (4,5) en Nina (6): geen echte zussen, maar wel hartsvriendinnen. Ze vinden hun ontslag doodjammer.
Mila en Milou in 'Familie'.
VTM Mila en Milou in 'Familie'.

Meer dan een jaar geleden ontdekten Emma en Guido (Vincent Banic) dat Mila niet hun natuurlijke dochter is. Ze bleek na de geboorte in het ziekenhuis per vergissing verwisseld met Milou, de dochter van Lucas. Het leidde tot een ongewoon co-ouderschap dat vrijdag abrupt eindigde omdat Emma met Lucas (Tom Viaene) en de kindjes naar het buitenland vluchtte. “Wat zijn die twee toch schattig” en “Die twee lievekes wil ik zo in huis halen”: fans waren het voorbije jaar enorm vertederd door de twee meisjes. Telkens ze in beeld kwamen, regende het complimentjes. Maar aan hun aanwezigheid komt nu een einde. 

“Anna-Lucia en Nina zijn niet alleen op tv maar ook in het echt beste vriendinnen”, vertelt de mama van de blonde Anna-Lucia. “Ze ontmoetten elkaar voor het eerst bij de auditie en de klik was er meteen. Dat hun rol nu voorbij is, vinden ze doodjammer, want ‘Familie’ was hun grote speeltuin. Elke dag feest.”

Prinsessen

“Anna-Lucia en Nina voelden zich prinsessen op de set. Als ze toekwamen, hingen hun kleertjes netjes klaar en mochten ze langs bij de make-up en kapper. Voor, tijdens en na de opnamen werden ze constant begeleid door een kindercoach, die het hen zo aangenaam mogelijk maakte. Lisa hielp hen bij de kledingwissels en hield hen tussendoor altijd op een leuke manier bezig. En als ze iets nodig hadden, werd daar altijd meteen voor gezorgd. Er was altijd wel tijd om nog wat te dollen en dan liepen ze rond op de hoge hakken van Veronique of zo. Anna-Lucia en Nina mochten op de set doen waar ze zin in hadden: kleuren, een boterham eten, knuffelen, spelen met de poppen. Dialogen leren moest nooit, want ze hadden geen tekst: ze mochten spontaan reageren op wat er rond hen op de set gebeurde.”

“Eén keer moest Bab heel triestig zijn en wenen. Tijdens die opname kwamen de kindjes haar vanzelf knuffelen. Ze zien haar echt graag. En Vincent ook. De ploeg repeteerde altijd eerst zonder hen. Pas als iedereen klaar stond, werden de kindjes erbij gehaald. De heftige scènes tussen Emma en Guido werden meestal zonder hen opgenomen, maar achteraf zo gemonteerd dat het leek alsof de kinderen buiten beeld wel aanwezig waren. Ze kregen ook altijd te horen dat het allemaal niet echt was. Het concept van ‘Familie’ snappen ze niet en acteren op de set zagen ze enkel als spelen bij lieve mensen. Naar ‘Familie’ kijken ze niet, want dan liggen ze al in bed. Als ze toch eens een opgenomen stukje zien,  beperkt de reactie zich tot: ‘Ja ja, dat ben ik, maar nu ga ik verder spelen.’ En als ze ergens herkend wordt, zegt ze: ‘Ja, op tv ben ik Mila, maar nu ben ik gewoon Anna-Lucia. Nina wordt iets meer herkend, maar gaat daar ook heel nuchter mee om. Ze vinden het doodjammer dat ze elkaar nu niet meer gaan zien. Al hebben we wel afgesproken om deze zomer samen nog eens op stap te gaan.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean Emare

    Misschien tijd om heel de cast uit te schrijven.. en gewoon ermee te stoppen. Dan kan dit half uur eindelijk eens opgevuld worden met iets deftigs.. Al betwijfel ik dat dan al zal zijn..

  • Johnny Pauwels

    Familie is al lang geen familie meer altijd negatief pf deprimerend word je er van zelfde bij het nieuws zouden beter een beet je meer positief iets geven