Volledig scherm
© Joost De Bock

Niet 9, maar 13 vrouwen in dossier: dit moet je weten over proces Bart De Pauw dat vandaag start

In de rechtbank van Mechelen wordt vandaag het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw (52) officieus op gang getrokken. Officieus, omdat de zaak inhoudelijk nog niet behandeld zal worden. Het gaat om een inleidende zitting, waar de datum bepaald wordt waarop het eigenlijke proces zal starten. Intussen is wel duidelijk dat er nóg vier vrouwen zijn die belastende verklaringen hebben afgelegd over De Pauw. In tegenstelling tot de andere 9 actrices, stagiaires en ex-medewerkers stelden de vier zich wel nog geen burgerlijke partij. Ze kunnen dit nog altijd doen.

40 reacties

 • luc Vekens

  11 uur geleden
  En waarom anonieme brieven? De verdediging mag toch ALLES weten wat die dames neergeschreven hebben! Of is dat teveel gevraagd ? En waarom blijven die dames al dan niet bed gedeeld weg van rechtbank? Mussche zal hier goed ter tong moeten zijn geloof ik en zeker voor de willigen in het bed!
 • Maria Scheuts

  1 dag geleden
  De kern van het probleem is dat De Pauw de macht had over de carrière en broodwinning van de betrokken vrouwen en deze macht ook zwaar misbruikt heeft. Als mannen bereid zouden zijn om vrouwen niet meer te onderdrukken, dan zou dit alles niet mogelijk geweest zijn, en dus ook geen proces.
 • Kobe Demey

  1 dag geleden
  Waarom wachten de vrouwen zo lang om het bekend te maken. Als ze het nu al gedaan hadden had deze poespas niet nodig geweest.
 • gilberte Vergaelen

  1 dag geleden
  Als die vrouwen de koffer indoken met hem, waren die er toch mee akkoord. Ik zie Maaike graag op TV maar nu heeft die toch een deuk gekregen met velen.
 • Ines HUBERT

  1 dag geleden
  Liefst moeten wij hier niets over weten... laat het gerecht zijn werk doen.
 1. Dit zijn de 9 vrouwen die tegenover Bart De Pauw staan in rechtbank: bekende actrices, maar ook styliste en een journaliste
  PREMIUM
  Showbizz

  Dit zijn de 9 vrouwen die tegenover Bart De Pauw staan in rechtbank: bekende actrices, maar ook styliste en een journalis­te

  Volgende week donderdag start in Mechelen het proces tegen tv-maker Bart De Pauw (52). Het gaat enkel om een zogeheten agendazitting, waar onder ander de datum van het eigenlijke proces zal worden vastgelegd. Op dat proces zal De Pauw zich moeten verantwoorden tegenover 9 vrouwen die zich burgerlijke partij stelden: vier bekende tv-actrices en vijf voor het publiek niet bekende vrouwen. Onder hen een styliste en een journaliste. Zij bleven normaal anoniem, maar besloten dan toch om naar buiten te treden.
 1. Hoe Maaike Cafmeyer en Liesa Naert met hun getuigenis bij VRT aan de basis lagen van de zaak-De Pauw
  PREMIUM

  Hoe Maaike Cafmeyer en Liesa Naert met hun getuigenis bij VRT aan de basis lagen van de zaak-De Pauw

  Het begon op een donderdagavond in november 2017 met de videoboodschap die Bart De Pauw (52) zélf verspreidde. Sindsdien rolden de getuigen à charge en à decharge over mekaar heen. En vandaag, één week voor in Mechelen het proces tegen de televisiemaker van start gaat, traden de negen vrouwen die De Pauw beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag uit de anonimiteit. Een reconstructie van de voorbije 38 maanden.
 2. Ophef in Nederland over imitatie van kroonprinses Amalia: “Shame on you, dit gaat om een minderjarig meisje”
  Play
  TV

  Ophef in Nederland over imitatie van kroonprin­ses Amalia: “Shame on you, dit gaat om een minderja­rig meisje”

  Er is in Nederland ophef ontstaan over ‘De TV Kantine’, een imitatieprogramma dat vergelijkbaar is met onze ‘Tegen De Sterren Op’. Donderdagavond kroop komiek Najib Amhali (49) daarin in de huid van de 17-jarige kroonprinses Amalia. En dat zorgde voor heel wat kritiek. “Een minderjarig meisje zo neerzetten, dat noemen ze pesten”, klinkt het op sociale media.
 1. Ria geeft opmerkelijke sekstip in 'Da's Liefde'

  Ria geeft opmerkelij­ke sekstip in 'Da's Liefde'

 2. Gene Thomas’ droom komt uit tijdens ritje in Opel Manta maar dan begint die plots hevig te roken...
  Play
  Groeten uit

  Gene Thomas’ droom komt uit tijdens ritje in Opel Manta maar dan begint die plots hevig te roken...