Volledig scherm
© Joost De Bock

Niet 9, maar 13 vrouwen in dossier: dit moet je weten over proces Bart De Pauw dat vandaag start

In de rechtbank van Mechelen wordt vandaag het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw (52) officieus op gang getrokken. Officieus, omdat de zaak inhoudelijk nog niet behandeld zal worden. Het gaat om een inleidende zitting, waar de datum bepaald wordt waarop het eigenlijke proces zal starten. Intussen is wel duidelijk dat er nóg vier vrouwen zijn die belastende verklaringen hebben afgelegd over De Pauw. In tegenstelling tot de andere 9 actrices, stagiaires en ex-medewerkers stelden de vier zich wel nog geen burgerlijke partij. Ze kunnen dit nog altijd doen.

40 reacties

 • luc Vekens

  1 week geleden
  En waarom anonieme brieven? De verdediging mag toch ALLES weten wat die dames neergeschreven hebben! Of is dat teveel gevraagd ? En waarom blijven die dames al dan niet bed gedeeld weg van rechtbank? Mussche zal hier goed ter tong moeten zijn geloof ik en zeker voor de willigen in het bed!
 • Maria Scheuts

  1 week geleden
  De kern van het probleem is dat De Pauw de macht had over de carrière en broodwinning van de betrokken vrouwen en deze macht ook zwaar misbruikt heeft. Als mannen bereid zouden zijn om vrouwen niet meer te onderdrukken, dan zou dit alles niet mogelijk geweest zijn, en dus ook geen proces.
 • Kobe Demey

  1 week geleden
  Waarom wachten de vrouwen zo lang om het bekend te maken. Als ze het nu al gedaan hadden had deze poespas niet nodig geweest.
 • gilberte Vergaelen

  1 week geleden
  Als die vrouwen de koffer indoken met hem, waren die er toch mee akkoord. Ik zie Maaike graag op TV maar nu heeft die toch een deuk gekregen met velen.
 • Ines HUBERT

  1 week geleden
  Liefst moeten wij hier niets over weten... laat het gerecht zijn werk doen.
 1. Van Arnold Schwarzenegger tot paus Franciscus: deze bekende personen lieten zich al vaccineren
  Celebrities

  Van Arnold Schwarzen­eg­ger tot paus Franciscus: deze bekende personen lieten zich al vaccineren

  De meeste landen zijn volop bezig met het vaccineren van hun bevolking tegen Covid-19. Enkele celebrities en bekende politici geven alvast het goede voorbeeld: onder meer Joe Biden, Judi Dench en Steve Martin kregen al hun dosis. “Ik voel me heel gelukkig met mijn prik en zou het zonder twijfelen het aan iedereen aanbevelen”, liet ook ‘The Lord of the Rings’-acteur Ian McKellen weten.
 2. Dit zijn de 9 vrouwen die tegenover Bart De Pauw staan in rechtbank: bekende actrices, maar ook styliste en een journaliste
  PREMIUM
  Showbizz

  Dit zijn de 9 vrouwen die tegenover Bart De Pauw staan in rechtbank: bekende actrices, maar ook styliste en een journalis­te

  Volgende week donderdag start in Mechelen het proces tegen tv-maker Bart De Pauw (52). Het gaat enkel om een zogeheten agendazitting, waar onder ander de datum van het eigenlijke proces zal worden vastgelegd. Op dat proces zal De Pauw zich moeten verantwoorden tegenover 9 vrouwen die zich burgerlijke partij stelden: vier bekende tv-actrices en vijf voor het publiek niet bekende vrouwen. Onder hen een styliste en een journaliste. Zij bleven normaal anoniem, maar besloten dan toch om naar buiten te treden.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Arnold Schwarzenegger krijgt vaccin: "Volg mij als je wil overleven"
  Play

  Arnold Schwarzen­eg­ger krijgt vaccin: "Volg mij als je wil overleven"