Niels Destadsbader wil het maken in Nederland: “Al zal ik daar van nul moeten beginnen”

Niels Destadsbader wint een MIA.
Photo News Niels Destadsbader wint een MIA.
In ons land was hij zopas nog de grote winnaar van de MIA’s, maar Niels Destadsbader droomt nog veel groter. Met name van een carrière bij onze noorderburen. 

“Ja, ik zou toch wel meer in Nederland willen doen”, vertelt hij aan de Nederlandse krant De Telegraaf. “Nu het in eigen land allemaal zo goed gaat, ben ik wel benieuwd wat de Nederlanders van mijn album en liedjes vinden. We hebben er meer dan 60.000 verkocht en steeds meer mensen in het wereldje denken dat het bij jullie ook zou moeten kunnen aanslaan. Ik ben heel benieuwd.” Al realiseert hij zich naar eigen zeggen wel dat hij daar van nul zal moeten beginnen. 

Met zijn West-Vlaamse nummers moet hij er waarschijnlijk niet afkomen, maar zijn plaat ‘Vlinders In Haar Buik’ valt ook in Nederland in de smaak. De Nederlanders kennen hem ook al een beetje uit het programma ‘K3 Zoekt K3', waar hij samen met Gerard Joling de presentatie op zich nam. 

Gerard liet hem ook meteen kennismaken met de ‘directe' aanpak van Nederlanders. “Als ons iets niet zint, dan gaan wij Belgen eerst heel lang nadenken hoe we dat gaan vertellen zonder die ander te kwetsen”, legt hij uit. “In Nederland is het: BÁM, duidelijk! En als alles erop staat, gaan ze samen een pint drinken en zijn ze de beste vrienden.”

Deze week trekt Niels over de grens voor enkele interviews en enkele optredens in radioprogramma’s. “Zo bouwen we het langzaam op”, klinkt het enthousiast. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Petra Aerts

  Zo snel mogelijk vertrekken en niet meer terug komen

 • San Pauwels

  Sympathieke man en een goede presentator, maar ben geen fan van zijn muziek. Hopelijk is hij meer succesvol in Nederland en komen zijn liedjes hier wat minder op de radio.

 • Patrick De Buck

  Hopelijk lukt het voor hem in Nederland,dan zijn wij van hem verlost ;-)

 • Solange Cools

  Angèle heeft het gemaakt in Frankrijk, Zwiitserland, Canada....Nog zopas 2 grammy's gewonnen van les Victoires de la Musique in Parijs Frankrijk. Reeds 240.000 Albums verkocht. 47 miljoen views van de clip van haar laatste hit tout oublier uit haar album Brol. Reeds een 70 concerten in alle grote steden van Frankrijk en ...andere

 • Erwin De Meyer

  Wie weet Amerika hé. Lol.