Nickelodeon laat Spongebob Squarepants uit de kast komen

Nickelodeon
Nickelodeon heeft een duidelijke hint gegeven over de geaardheid van Spongebob Squarepants. Volgens de kinderzender maakt de populaire gele zeespons deel uit van de LHBTI-gemeenschap, zo wordt duidelijk door een bericht op Twitter.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vanwege de Pride-maand deelde Nickelodeon foto’s van verschillende personages uit tv-series. Naast een met regenboogkleuren bewerkte Spongebob, waren ook de biseksuele Korra uit ‘The Legend of Korra’ en transgender acteur Michael D. Cohan uit ‘Henry Danger’ te zien op Twitter. Talloze twitteraars vatten het bericht op als de coming-out van de spons.

Kijkers speculeren intussen al jaren dat Spongebob eigenlijk homoseksueel is. De geruchten werden aangewakkerd toen in een aflevering uit 2002 de zeespons en zijn beste vriend Patrick samen de ouders werden van een verlaten schelp. Toch zei bedenker Stephen Hillenburg, die in 2018 overleed, eerder dat Spongebob aseksueel is en dus geen seksuele voorkeuren heeft.

LEES OOK: 

Iédereen kent ze, maar loopt ze voorbij op straat: dit zijn de gezichten achter onze favoriete cartoons

Indonesië censureert ‘SpongeBob SquarePants’: “Het is veel te seksueel en zet aan tot geweld”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Timothy Van Poucke

  Ik snap niet waarom mensen hier tegen zijn. Dit is juist geweldig, zo worden kinderen op jonge leeftijd hier al over geïnformeerd, en dit is ook super goed voor de ouders. Zij kunnen nu makkelijker hierover praten met hun kinderen, door Spongebob als voorbeeld te gebruiken. Dit is misschien oud nieuws, want zoals het artikel zegt, was Spongebobs asexualiteit al bevestigd in 2005, maar ik ben blij dat dit weer even in het licht wordt gebracht. Happy pride month, iedereen!

 • sandy Bekaert

  Ze spreken in de tweet over LGBTQ+. Iedereen die er iets van kent weet dat de ‘+’ onder andere symbool staat voor aseksualiteit. Wat de bedenker in 2018 dus ook al bevestigde: spongebob is aseksueel. Wat is dus het ‘nieuws’ hieraan? Er is letterlijk niets aan die tweet dat erop wijst dat hij homoseksueel is, hoogstens is het een extra bevestiging dat hij aseksueel is.

 • Nick Lersberghe

  Dit komt niet voor in de afleveringen zelf maar enkel op Twitter. Het was trouwens sowieso al duidelijk dat dit zo was puur door de biologie van sponzen, ze reproduceren asexueel. Ze hebben niet samengezeten en gezegd van 'weet je wat, we maken Spongebob asexueel omdat we puntjes moeten scoren'.

 • Patrick Gielen

  Is volgens mij een eenvoudige manier om homoseksualiteit uit te leggen aan jonge kinderen. Toch wel goed om dit uit de taboesfeer te halen.

 • Jil Heirman

  Nickelodeon zou een cartoonfiguur voor kinderen helemaal niet moeten seksualiseren. Maar alles kan en moet om “woke” puntjes te scoren..