Nickelodeon
Volledig scherm
© Nickelodeon

Nickelodeon laat Spongebob Squarepants uit de kast komen

TVNickelodeon heeft een duidelijke hint gegeven over de geaardheid van Spongebob Squarepants. Volgens de kinderzender maakt de populaire gele zeespons deel uit van de LHBTI-gemeenschap, zo wordt duidelijk door een bericht op Twitter.

6 reacties

 • Timothy Van Poucke

  1 jaar geleden
  Ik snap niet waarom mensen hier tegen zijn. Dit is juist geweldig, zo worden kinderen op jonge leeftijd hier al over geïnformeerd, en dit is ook super goed voor de ouders. Zij kunnen nu makkelijker hierover praten met hun kinderen, door Spongebob als voorbeeld te gebruiken. Dit is misschien oud nieuws, want zoals het artikel zegt, was Spongebobs asexualiteit al bevestigd in 2005, maar ik ben blij dat dit weer even in het licht wordt gebracht. Happy pride month, iedereen!
 • sandy Bekaert

  1 jaar geleden
  Ze spreken in de tweet over LGBTQ+. Iedereen die er iets van kent weet dat de ‘+’ onder andere symbool staat voor aseksualiteit. Wat de bedenker in 2018 dus ook al bevestigde: spongebob is aseksueel. Wat is dus het ‘nieuws’ hieraan? Er is letterlijk niets aan die tweet dat erop wijst dat hij homoseksueel is, hoogstens is het een extra bevestiging dat hij aseksueel is.
 • Nick Lersberghe

  1 jaar geleden
  Dit komt niet voor in de afleveringen zelf maar enkel op Twitter. Het was trouwens sowieso al duidelijk dat dit zo was puur door de biologie van sponzen, ze reproduceren asexueel. Ze hebben niet samengezeten en gezegd van 'weet je wat, we maken Spongebob asexueel omdat we puntjes moeten scoren'.
 • Patrick Gielen

  1 jaar geleden
  Is volgens mij een eenvoudige manier om homoseksualiteit uit te leggen aan jonge kinderen. Toch wel goed om dit uit de taboesfeer te halen.
 • Jil Heirman

  1 jaar geleden
  Nickelodeon zou een cartoonfiguur voor kinderen helemaal niet moeten seksualiseren. Maar alles kan en moet om “woke” puntjes te scoren..
 1. Filip Peeters opent pop-up taartenwinkel met zijn tarte tatins: “Ik kon de vraag niet meer bijhouden”
  Showbizz
  9

  Filip Peeters opent pop-up taartenwin­kel met zijn tarte tatins: “Ik kon de vraag niet meer bijhouden”

  Toen de coronacrisis hem dwong tot thuiszitten, dook acteur Filip Peeters (59) samen met zijn vrouw An Miller (47) en hun dochters Leonce (16) en Louisa (17) in de keuken om zich te specialiseren in het bakken en verkopen van tarte tatins. De vraag was zo groot dat Filip besloot om vanaf zaterdag een pop-up te openen in Antwerpen. “De exacte locatie is nog een geheim, het moet een beetje spannend blijven” klinkt het bij de acteur.