'The Crown'.
Volledig scherm
'The Crown'. © Netflix

Netflix geeft toe aan kritiek: disclaimer toegevoegd bij nieuw seizoen ‘The Crown’

TVNetflix lag onder vuur. Zo eiste onder meer Oscarwinnares Judi Dench (87) dat de streamingdienst voor elke aflevering van het vijfde seizoen van ‘The Crown’ een boodschap - disclaimer - laat zien die verduidelijkt dat het om een fictiereeks gaat. De streamingdienst geeft nu (dan toch) gehoor aan de kritiek.

2 reacties

 • eric meers

  3 maanden geleden
  Een film of serie is altijd fictief want anders zouden de echte personen acteren en niet de acteurs , er zitten toch veel mensen op deze aardbol die zich blijkbaar vervelen en men dit soort zaken allemaal moet bedenken en aankaarten in de media .
 • Karel Dierckx

  3 maanden geleden
  Is toch maar normaal. De reeks (los hiervan overigens hele goede tv) wordt voorgesteld als realistisch, maar een aantal verhaallijnen zijn absoluut fictief. Het publiek krijgt de indruk dat de echt bestaande personages dingen hebben gedaan die Netflix heeft verzonnen of alleszins niet kan staven als historisch correct.
 1. KIJK. 'Temptation' Megan gearriveerd in Dubai na rel om belastingen
  Play
  Showbizz

  KIJK. 'Temptation' Megan gearri­veerd in Dubai na rel om belastin­gen

  ‘Temptation Island’-ster Megan Desaever heeft flink wat problemen gekregen door haar uitspraken over het (niet) betalen van belastingen. Vorige week stond de politie bij haar op de stoep en sindsdien loopt er een onderzoek vanwege belastingfraude. Toch kijkt Megan naar een manier om niet meer te moeten betalen: verhuizen naar Dubai. “Ik wil zo snel mogelijk weg uit België zodat ze mij niet meer kunnen lastigvallen. Volgende week ga ik naar daar om een appartement te zoeken”, zei ze begin deze week. Amper één dag later was ze echter al voorzichtiger: “Ik en mijn vriend vertrekken donderdag op vakantie, maar we keren daarna terug. Maar ter plekke zullen we de opties eens bekijken.” Inmiddels zijn Megan en haar vriend gearriveerd in het emiraat en klaar om aan hun zoektocht te beginnen.