Ga naar de mobiele website
^ Top

Net verkozen tot miss Amerika, nu al onder vuur wegens gevoelige uitspraak

AFP
Maak kennis met Kara McCullough: gisteren werd de 25-jarige schoonheid verkozen tot de nieuwe miss Amerika. Als wetenschapster bij de Nuclear Regulatory Commission (de toezichthoudende instantie voor kerntechnische installaties in de Verenigde Staten; nvdr) heeft ze alvast een indrukwekkend profiel.

Toch wordt Kara nu vooral herinnerd omdat ze tijdens de vragenronde een controversieel antwoord gaf. De presentatrice wilde weten of betaalbare gezondheidszorg voor alle Amerikaanse burgers een recht of een voorrecht is.

In verkeerde keelgat
"Een voorrecht", antwoordde de jongedame zonder enig aarzelen. "Als regeringsmedewerkster kan ik rekenen op gezondheidszorg. Maar vanuit die positie zie ik ook dat er jobs nodig zijn om het systeem op poten te zetten. Daarom moeten we een omgeving blijven creëren waarin we zowel gezondheidszorg als jobs kunnen garanderen voor alle Amerikaanse burgers ter wereld."

Dat standpunt schoot bij sommige kijkers in het verkeerde keelgat. "Deze kandidate was mijn favoriete, maar na dit antwoord niet meer. Iedereen heeft recht op gezondheidszorg", klonk het onder meer. Of nog: "Blijkbaar verdienen arme mensen geen gezondheidszorg. De nieuwe miss heeft gezegd dat het een voorrecht is. En: "Met dat antwoord heeft ze zichzelf buitenspel gezet."

"Niets in het leven is gratis"
Al waren er ook anderen die haar gelijk gaven. "De nieuwe miss is zowel vanbinnen als vanbuiten mooi", oordeelde Politixgal. "Gezondheidszorg is géén recht. Het kost geld en iemand moet de factuur betalen." En: "Verstand en schoonheid. Niets in het leven is gratis. Gezondheidszorg is een voorrecht, maar we moeten wel zo veel mogelijk Amerikanen helpen als we kunnen."

De kwestie ligt gevoelig in de Verenigde Staten nu president Donald Trump probeert af te rekenen met Obamacare.

AFP
AFP
Photo News
AFP
Getty Images
AFP
Getty Images
Meer over9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jan Voet

  Een verstandig en evenwichtig antwoord. Het is goed dat ze een mening heeft. Enkel domme mensen hebben een probleem met de mening van anderen.

 • kurt donckers

  Erg dat niemand meer een eigen mening mag hebben in een democratie

 • Narjiss Sabri

  Eindelijk eens een echte knappe vrouw.

 • Marlies Schoefs

  De meeste missen zijn een schoon doosje zonder inhoud

 • D. B.

  Tjonge tjonge. Wat voor wereld zitten we in als 'mensen verdienen het niet om te creperen en te sterven omdat ze geen overduure verzekering kunnen betalen' een mening is waar men met geweld tegen in moet gaan?

Meld een bug