Neil Young wordt Amerikaans staatsburger ondanks liefde voor wiet

EPA
Neil Young (74) is deze week officieel een Amerikaans staatsburger geworden. Dat meldt CNN. De procedure nam enkele maanden in beslag omdat de zanger graag cannabis gebruikt. 

De van origine Canadese zanger verhuisde 54 jaar geleden al naar Los Angeles voor zijn muziekcarrière, maar diende zijn aanvraag om Amerikaans burger te worden pas een paar maanden geleden in. Volgens Young maakte hij eindelijk de overstap van nationaliteit zodat hij bij de presidentsverkiezingen van 2020 tegen huidig president Donald Trump kan stemmen. 

Afgelopen november bekritiseerde de ‘Heart Of Gold’-zanger Trump omdat die de rol van klimaatverandering bij de bosbranden in Californië niet zou erkennen. De muzikant verloor tijdens die catastrofe in 2018 zijn huis.

Het enige wat voor problemen zorgde bij de procedure, is Youngs voorliefde voor het roken van cannabis. Hierdoor duurde het enkele maandan vooraleer hij zich een echte Amerikaan kon noemen. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • De Waen Luc

    Larie,, in Canada is cannabis legaal, dus ...larie

  • guido Bervoets

    Way to go Neil. Hij draagt al 54 jaar enorm veel belastingen af aan de VS en nu zouden ze hem nog geweigerd hebben omdat hij wiet rookt. Die Amerikanen zijn toch wel een raar volkje hoor.

  • Mieke Piot

    Ja , dat naturaliseren duurde wat langer dan normaal. Het was wachten tot hij clean was.