Nederlandse Youtubers gearresteerd bij Area 51: "Maar we waren niet van plan het terrein te bestormen”

NYE COUNTY SHERIFF'S OFFICE
Twee Nederlandse YouTubers die dinsdag werden gearresteerd bij het zwaar beveiligde Area 51 in Nevada zitten nog altijd vast. De 21-jarige Govert Sweep denkt dat ze hem en de 20-jarige Ties Granzier nog niet willen vrijlaten omdat ze hebben gezegd dat ze YouTubers zijn, zegt hij vanuit de politiecel in gesprek met de lokale zender KTNV.

“Als ik geen YouTuber was... Ik zit alleen vast omdat ik een verboden terrein betrad en ik denk niet dat dat normaal is voor zo’n kleine overtreding”, aldus Sweep. Volgens hem waren hij en Granzier op zoek naar een plek met goed uitzicht op Area 51, waar sinds een paar weken veel aandacht voor is vanwege een oproep op internet om het terrein te bestormen. “We waren niet van plan om het terrein te bestormen”, verduidelijkt Sweep. “We vertrekken de dag voor de bestorming.”

De Amerikaan Matty Roberts had op Facebook een oproep gedaan om op 20 september de basis van de Amerikaanse luchtmacht binnen te dringen, onder het motto ‘Zo’n grote groep kunnen ze niet stoppen’. Roberts kreeg ruim 2 miljoen aanmeldingen, plus een bezoekje van de FBI, waarna hij de ‘bestorming’ annuleerde en zich terugtrok. Al decennia gaan er geruchten dat daar vliegende schotels en buitenaardse wezens worden bewaard.

De opgepakte vloggers zijn de 20-jarige Ties Granzier uit het Limburgse Linne en de 21-jarige Govert Sweep uit Boxmeer. Sweep is een ‘urban explorer’, die filmpjes maakt over verlaten gebouwen. Granzier richt zich vooral op opvallende acties. Zo maakte hij eerder dit jaar een boot van ducttape. Sweep heeft 308.000 abonnees, Granzier ruim 735.000.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny Govaerts

  Als er ergens in bewoond gebied opgepakt zijn zal de straf nog al mee vallen. Zijn ze in gebied tientallen km in de woestijn is dat een ander verhaal .maar gezien het een hele busrit is van de eerste wachtpost tot de base zullen ze er toch nooit geraakt hebben zonder opgepakt te zijn geweest. En zou hun actie gewoon dom zijn geweest.

 • Rob Hoek

  Die twee denken werkelijk dat zij met een korte straf mee wegkomen. Het zal mij niet verbazen dat die twee aangeklaagd worden van spionage en velen jaren de bak in moeten. Je gaat niet zo maar even naar Area 51 toe om daar ff te filmen. Het wordt daar zeer streng bewaakt/ Geloof me maar ze zijn daar nog niet klaar mee.

 • pol van de velde

  Blijkbaar niet van de slimsten.

 • peter bas

  Met alle respect gezegd maar als er een groep is die het terrein zou willen bestormen omdat ze ze niet kunnen tegen houden met zoveel. Denk ik dat ze dat zwaar zullen bekopen. Onderschat dat daar niet. Zou een serieuze inschattingsfout zijn

 • patrick roels

  Tja altijd als het mis loopt waren ze het niet van plan wees dan ook groot en straf in het dragen van je straf