Nederlandse steden leveren ‘bidbook’ in: welke stad mag Songfestival in 2020 organiseren?

Duncan Laurence
EPA Duncan Laurence
Naar verwachting dienen vijf Nederlandse steden vandaag hun bidbook in voor het Eurovisiesongfestival. Hiermee stellen zij zich officieel kandidaat om het Songfestival 2020 in hun stad te huisvesten.

Aanvankelijk waren er negen steden geïnteresseerd om gaststad te worden van het Songfestival. De afgelopen tijd haakten Amsterdam, Den Haag, Leeuwarden en Breda al om diverse redenen af. Verwacht wordt dat Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Arnhem en Den Bosch zich kandidaat zullen stellen.

In het bidbook proberen de steden de organisatie te overtuigen dat ze dé plek zijn voor het evenement. Hierbij wordt gelet op een passende locatie, de capaciteit en technische faciliteiten, accommodatie, infrastructuur en bereikbaarheid. De gekozen gaststad wordt in augustus bekendgemaakt. Nederland mag het Songfestival volgend jaar organiseren omdat zijn inzending Duncan Laurence de editie van dit jaar in Israël won.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • marie-claire de bosscher

    was Maastricht niet verkozen ?

  • willem merken

    Ik zou voorstellen, als het bidbook onze stad 100 miljoen euro geeft mag ze het hier organiseren op hun kosten, de factuur voor de veiligheid volgt dan later nog wel.