Nederlandse presentatrice onderuit gehaald omdat ze zwanger op tv komt: "Het zag er niet uit, zo onderuit gezakt en met haar opgezette benen"

Eva Jinek
ANP Kippa Eva Jinek
De Nederlandse presentatrice Eva Jinek (40) werd flink onderuit gehaald in een column van de krant de Limburger. Columnist Ruud Maas vond dat de zwangere presentatrice, die ondanks haar stevige buik haar werk bleef uitvoeren, al veel eerder van het scherm had moeten verdwijnen. Zijn column lokte stevige reacties uit.

"Ze zat onderuitgezakt in een stoel, met haar opgezette benen uitgestrekt alsof ze op camping De Zwetende Otter zit”, schrijft columnist Ruud Maas. "Haar zwangerschap leidt af van het talent dat zij heeft.” De lezers van de krant waren helemaal niet opgezet met het harde oordeel van de schrijver.  Op sociale media lijkt wel een bom te zijn gebarsten.

"Gadverdamme. Hoe kan je dit over een hoogzwangere vrouw schrijven die tot het laatst keihard doorwerkt. Sorry hoor dat we er minder elegant uitzien als we kinderen voor de mensheid produceren, iets wat jullie niet kunnen”, reageert opiniemaker Anne Fleur Dekker.

"Ik betreur dat ik ooit zwanger bij de uitgever van De Limburger een workshop heb gegeven. Met zulke columns heb je als zwangere geen vijand meer nodig”, schrijft journaliste Nikki Sterkenburg. "Wat wil men dan? Dat je gewoon nooit meer buitenkomt ofzo?”, schrijft ze in een volgende tweet. 'De ultieme zure column van vandaag komt van De Limburger die Eva Jinek nog even een trap nageeft. Defuq”, reageert journalist Rutger de Quay. "Bizarre column over Eva Jinek. Had ze zich dan 9 maanden moeten opsluiten?”, vraagt journaliste Suzanne Huibers.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel van Velzeke

  zwanger zijn is geen ziekte!!! doodnormaal,zolang die persoon zijn job kan uitvoeren is dit ok,zij krijgen trouwens niet meer verlof dan iemand anders,nie werken geen centen....laat die mensen gewoon gerust !!!

 • Erwin Werwaarts

  Een zwangere vrouw die haar werk goed doet , verdient meer respect , dan een vrouw die haar werk goed doet zonder dat ze zwanger is .

 • Alain Terrieur

  Ik zie Jinek bijna dagelijks tijdens het zappen, en dacht precies hetzelfde als de schrijver. Net de week daarna wes dat nieuwe programma er, en inderdaad, dat was een verademing. Jinek had misschien een maandje vroeger moeten stoppen.

 • danny buyse

  @Pedro, inderdaad een mooie en intelligente vrouw met sterke persoonlijkheid en ja dat botst soms!

 • Nick Mees

  Deze ‘dame’ zou beter op de korrel worden genomen voor haar pretentieuze, eenzijdige en steeds weer tendentieuze interviews. Zo links als de pest en o zo arrogant naar alle andersdenkenden dat het aanstootgevend is.