Nederlandse presentatrice Linda de Mol laat zich omtoveren tot ‘blonde Kim Kardashian’ om een statement te maken

De cover van de nieuwe Linda.
Linda De cover van de nieuwe Linda.
Niet schrikken, dit is niet echt het nieuwe uiterlijk van Linda de Mol (55), al jaar en dag één van de populairste presentatrices van Nederland. De SBS 6-presentatrice heeft zichzelf voor de cover van haar tijdschrift Linda flink onder handen laten nemen met als doel een blonde Kim Kardashian te worden. Make-up-artiest David Koppelaar ging met haar aan de slag en maakte het zo bont, dat zelfs haar eigen vriend Jeroen Rietbergen Linda niet meer herkende. 

In haar voorwoord schrijft Linda dat ze zich verbaast over de totale make-overs die meisjes en vrouwen zichzelf geven. Onlangs trof ze op Schiphol een baliemedewerkster die zich volgens de tv-koningin opgemaakt had ‘als een Cirque du Soleil-artieste’. De schuld ligt volgens Linda bij de make-up-tutorials op YouTube. “Ik kijk ook met plezier, vooral omdat je ziet hoe je met make-up een gezicht totaal kunt veranderen. Maar zo’n heavy makeup is leuk voor een fotoshoot of voor ‘Temptation Island’, niet voor op de fiets naar havo 4 of bij de incheckbalie om half zes ’s ochtends”, stelt ze.

Toch besloot ze voor dit themanummer van de Linda ‘de schaamte voorbij’ over het ‘continu hengelen naar aandacht en roem’ zich te laten omtoveren in een blonde Kim Kardashian. Make-up-artiest David Koppelaar – die in Amsterdam ook ‘de mooiste dragqueens’ maakt, aldus Linda – mag zich helemaal uitleven met zijn poederdoos inclusief plakkertjes en elastiekjes. “50 minuten later, met een extra haarstuk en een push-upbeha, kijk ik in de spiegel naar iemand anders”, schrijft Linda. Ze stuurt naar haar vriend Jeroen Rietbergen een kiekje en die antwoordt: “Wat, ben jij dat? Wat freaky.”

Toch heeft ze na afloop ook wel weer meer sympathie voor de meisjes en vrouwen die zich elke ochtend uitsloven met de make-up-doos. Zo klaagt ze, nu alle hulpmiddelen weg zijn, dat haar neus best breed is, haar lippen wel erg smal zijn en ze licht depressief wordt van die slappige kaaklijn en de rimpels in haar voorhoofd.

Zo ziet Linda er in het dagelijkse leven uit.
ANP Kippa Zo ziet Linda er in het dagelijkse leven uit.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.