Prinses Amalia en koning Willem-Alexander tijdens de fotosessie van het koninklijk gezin op Paleis Noordeinde.
Volledig scherm
Prinses Amalia en koning Willem-Alexander tijdens de fotosessie van het koninklijk gezin op Paleis Noordeinde. © ANP

Nederlandse koning Willem-Alexander grijpt in bij vraag over liefdesleven Amalia: “Sorry, ze is 18”

RoyaltyKoning Willem-Alexander (55) kwam vrijdagmiddag tijdens een gesprek met de pers op Paleis Noordeinde in Den Haag op voor zijn dochter Amalia (18) toen hij vond dat een verslaggever te lang doorvroeg naar het liefdesleven van zijn dochter. Het gesprek vond plaats na de jaarlijkse zomerfotosessie van de koning en zijn gezin.

18 reacties

 • Xsarilde Willis

  1 maand geleden
  Mensen ze is amper 18, het kind zal zich hoogst waarschijnlijk niet eens aan de eerste 'liefde van haar leven' binden. Pas als het serieus wordt met iemand en ze wil verloven of trouwen wordt het een 'staatszaak'. En staatszaak is ook pas als er iets op de achtergrond aan te merken valt. Als alles ok is met de toekomstige dan is staatszaak maar een beetje formaliteit, dan zal die goedkeuring heel makkelijk gegeven worden. Maar laat haar nu gewoon genieten.
 • gui van cutsem

  2 maanden geleden
  Bravo die man heeft groot gelijk.
 • imke de meester

  2 maanden geleden
  triestig dat een vader zijn 18jarige dochter moet verdedigen, kan zij dat zelf niet, zij is volwassen of hangt ze toch noch aan de hand van haar vader. Koning of geen koning, laat je kinderen vrij, en geef je kinderen zelf de mogelijkheid om te reageren. Pamper niet.
 • Jan Deblaere

  2 maanden geleden
  Haar liefdesleven is inderdaad een staatszaak. Net zoals de heisa rond het huwelijk van haar vader (papa van Maxima was minister onder Videla ...), en rond het huwelijk van oma Beatrix (gehuwd met Claus die lid MOEST worden van de Hitlerjugend ...) zal ook haar echtgenoot of echtgenote door de regering moeten goedgekeurd. De taak van objectieve journalisten is om de onderste steen boven te brengen. Maar in NL mogen journalisten vragen stellen maar diep graven ...
 • Dick De Zeure

  2 maanden geleden
  Een mooie jonge vrouw die ook recht heeft op haar privé leven, prinses of niet. Laat dat meisje toch met rust!
 1. 'Wittekerke'-collega's reageren op overlijden Arnold Willems: "Hij heeft één advies gegeven dat ik nooit zal vergeten"
  Play
  BV

  'Witteker­ke'-collega's reageren op overlijden Arnold Willems: "Hij heeft één advies gegeven dat ik nooit zal vergeten"

  Vanuit verschillende hoeken wordt gereageerd op het overlijden van de Belgische acteur Arnold Willems (90). Zijn collega’s uit ‘Wittekerke’ bijvoorbeeld zijn erg aangeslagen door zijn plotse dood. Oud collega en vriend Peter Bulckaen is erg emotioneel wanneer Showbits hem spreekt: “Hij was een ontzettend warme en lieve man. Hij voelde zelfs als familie aan. Op mijn trouwfeest, de doop van onze kinderen, hij was er overal bij.” Ook Kürt Rogiers - alias Sneyers - heeft warme herinneringen aan Arnold. Wat hij precies van hem geleerd heeft, vertelt hij in een nieuwe Showbits.