Nederlands Tweede Kamerlid noemt K3 'huppeldoosjes'

Hanne, Marthe en Klaasje van meidengroep K3 werden 'huppeldoosjes' genoemd door het Nederlandse Tweede Kamerlid Dion Graus.
ANP Kippa Hanne, Marthe en Klaasje van meidengroep K3 werden 'huppeldoosjes' genoemd door het Nederlandse Tweede Kamerlid Dion Graus.
Het Nederlandse Tweede Kamerlid Dion Graus van de PVV van Geert Wilders, viel gisteren tijdens een commissievergadering over vliegveiligheid even uit zijn rol toen hij het over ‘een K3’ had en daarbij verduidelijkte dat hij daarmee de vogelwacht op Schiphol bedoelde en “niet die drie huppeldoosjes” uit de gelijknamige band.

De opmerking, die als grapje was bedoeld, viel slecht bij commissielid Suzanne Kröger van GroenLinks, die onmiddellijk ingreep en “als punt van orde” eiste dat vrouwen niet weggezet worden als ‘huppeldoosjes’. (lees verder onder de video)

"We leven toch niet in Noord-Korea"

Dat schoot Graus dan weer in het verkeerde keelgat. Na een korte stilte barstte hij los. “Het wordt steeds gekker hier. Als ik huppeldoosjes wil zeggen, dan zeg ik dat toch. Jullie moeten niet zo kinderachtig zijn. We leven in Nederland, niet in Noord-Korea”, foeterde hij. “Als ze tegen mij zeggen: ‘flikker op uit de Kamer, Tokkie’, dan dank ik ze altijd dat ze gebruik maken van hun vrijheid van meningsuiting. Dan zeg ik altijd: ik hoop dat het oplucht. Waar zijn we toch allemaal mee bezig?"

Daarna herpakte hij zich en verwees hij naar de K3 opnieuw als “de vogelwacht en niet de drie mooie dames uit België”.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Domien Deschutter

  het zijn ook huppeldoosjes :) enfin, de vorige 3 toch waarmee Gert Verhulst zijn plezier had!! Onze maatschappij wijst telkens met het vingertje: dit mag niet, dit kan niet, dit is niet gezond, bla bla bla...vroeger werd er anders en vaak hardhandiger opgevoed, en haalde je levenslessen uit fouten. Nu willen ze vermijden dat er fouten gemaakt worden, dat we allemaal doetjes worden!!

 • stavros kanakaris

  Het zijn huppeldoosjes,toch?

 • Philip Maes

  Dirk Van Dessel, en dan ? Zelfs als het woord "doos" een vulgaire connotatie heeft, wat ik overigens niet terugvindt in het Groene Boekje, dan nog blijft dat de politiek correcte teentjes de dag van vandaag zo kort zijn dat het fundamentele recht op vrije meningsuiting ernstig in het gedrang komt. Ik ben verre van een fan van de populist Wilders, maar in deze discussie heeft hij gewoon 100% gelijk.

 • Lies Daelemans

  Inderdaad zeg, waar maken ze toch allemaal een punt van...is er echt niks interessanter om van wakker te liggen?

 • Samuel Peeters

  Den Haag had ook een verkleedfeestje 'cowboy en indiaan' verboden...