Zangeres Naïma Joris
Volledig scherm
PREMIUM
Zangeres Naïma Joris © Pascal Garnier

Naïma Joris (39), de muzikale ontdekking van ‘Vive Le Vélo’: “Zingen hielp mij de dood van mijn zus verwerken”

ShowbizzEen renner die iets moois doet, iets dat ook anderen gelukkig maakt, heeft eerst afgezien, jaren aan een stuk. Ook Naïma Joris, de zangeres met de Bardot-lippen die elke avond in ‘Vive Le Vélo’ gloeit als een houtvuur dat nasmeult, heeft geleden voor ze kon zingen zoals ze nu doet. Ze verloor haar zus en haar stiefmoeder, kampte met slaapstoornissen, angsten en depressies, en sloot zich op in zichzelf. Pas nu, net voor haar veertigste, zingt ze zich een weg naar buiten.

7 reacties

 • stephan Maris

  1 week geleden
  Heel mooi en echt.
 • stephan Maris

  1 week geleden
  Heel mooi
 • Werner Van Halewyck

  1 week geleden
  Ik ben onmiddellijk gaan opzoeken wie ze was. De omschrijving in het artikel “ gloeit als een houtvuur dat nasmeult” …dat was precies wat ik voelde toen ze tijdens de eerste aflevering de eerste noten van “ ma bicyclette” van Yves Montand aanzette.Warme melancholische stem. Ik kijk uit naar de korte interventies van haar en haar vriend tijdens het programma. Klasse.
 • Ludo Andries

  1 week geleden
  Wondermooie stem en talent. In Vive le vélo al énorm van genoten (en ook van de gitaarvirtuoos).
 • Theo Van Hoof

  1 week geleden
  Met alle respect maar Astrid Stockman was vele malen beter.
 1. INTERVIEW. Waarom metalfestival Alcatraz wél door kan gaan: “De honger bij de fans is zo groot dat ze alle maatregelen toejuichen”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Waarom metalfesti­val Alcatraz wél door kan gaan: “De honger bij de fans is zo groot dat ze alle maatrege­len toejuichen”

  Waar Pukkelpop niet in slaagde, zal metalfestival Alcatraz midden augustus wel lukken: het organiseren van een groot muziekfeest zonder de minste beperking tussen de hoogstens 12.000 dagbezoekers. Zelfs zonder social distance en mondmasker. Het geheim? “Wij laten vooraf zelfs geen antigeen-, maar uitsluitend PCR-testen toe”, zegt persverantwoordelijke Bernard De Riemacker. “De honger bij onze metalfans is intussen zo groot dat zij deze strenge maatregelen zelfs toejuichen.”