Naaktmodel Marisa Papen veroorzaakt alweer controverse door naakt te dansen in orthodoxe wijk New York

Marisa Papen
VRT Marisa Papen
Naaktmodel Marisa Papen heeft weer toegeslagen. De Limburgse staat bekend om haar protestfoto’s, waarmee ze “hypocriete gevestigde waarden” aanklaagt. Zo poseerde ze al naakt bij de klaagmuur en in Vaticaanstad. Dit keer trok ze naar een orthodox Joodse-wijk in Williamsburg, Brooklyn, New York. Papen komt vaak in de problemen dankzij haar foto’s, en ook hier was ze allesbehalve welkom.

“Arresteer haar! Ze loopt naakt over straat!”, klinkt het in de video waarin Marisa en haar consorten op de vlucht zijn voor de politie. Zelf komen ze ermee weg door bij hoog en laag te beweren dat er niets aan de hand was. Marisa poseerde echter wel degelijk naakt bij een synagoge en school voor ongehuwde Joodse jongens. En dat alles op Poerim, een feestdag voor de Joodse bevolking. Toen het even later begon te regenen, stapte ze uit hun auto om nog even een dansje te doen... ook naakt. 

Marisa postte een video van haar avontuur op YouTube. “Iemand heeft op me gespuugd, letterlijk”, vertelt ze de ordediensten. Ze werd namelijk even achtervolgd en nageroepen door een kwade menigte. 

Het is lang niet de eerste keer dat ze zoiets doet. In oktober vorig jaar kwam ze nog in opspraak omdat ze naakt poseerde bij een bekende Turkse moskee. “Dit is geen schreeuw om aandacht, maar een schreeuw om verandering”, zei ze toen. 
55 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Werner Wynakker

  Carmen, de eerste wet van fysica = na actie komt reactie. Vind je dat je het volste recht hebt om poedelnaakt over straat te wandelen verwacht dan ook dat er iemand pdenkt dat hij of zij het volste recht heeft om te reageren.

 • carmen Van de casteele

  Mooie vrouw, mag gezien worden. En als ze in haar blootje wil lopen is dat haar probleem, wie daar problemen mee heeft, kijk dan de andere kant op. Ik zou het nooit doen, maar ik ben ook niet iedereen.

 • jaak Peeters

  Ik zou geen probleem hebben met vrouwen die zich bedekken als dat geen teken van een politieke religie zou zijn, doch alleen maar een persoonlijke, vrije keuze.

 • Filiep Lapeire

  Mooi lichaam, maar naakt lopen is enkel toegelaten in privé of nudisten oord ( en terecht ook).

 • eric brack

  De puriteinen zijn weer aan het woord. We zijn terug aan het afdalen naar het victoriaans tijdperk. Mensen worden terug beschaamd om hun lichaam. Pathologische ideologen worden hysterisch. Goed gedaan meid, laat zien dat er nog mensen zijn die met het naakte om kunnen. In plaats van infantiel te roepen dat het een schande is.