Na zijn broer en vader werd ook bij Kurt Van Eeghem prostaatkanker vastgesteld: "Een bom die op je neervalt"

Kurt Van Eeghem
VRT Kurt Van Eeghem
Nadat zijn vader en broer overleden aan gevolgen van prostaatkanker, werd de ziekte ook bij Kurt Van Eeghem vastgesteld. De VRT-presentator op rust is inmiddels genezen.

Kurt Van Eeghem verloor eind 2017 zijn jongere broer, acteur Marc, aan de gevolgen van prostaatkanker. “Dezelfde kanker heeft, behalve mijn broer, ook mijn vader op veel te jonge leeftijd geveld”, vertelt hij in Knack. “Ik wist dat ik een risicogeval was.”

Na het overlijden van Marc bleek uit onderzoek dat ook Kurt getroffen was door de ziekte. Hij was er net op tijd bij, want de kanker was nog niet uitgezaaid. “Wat je bij zo’n verdict voelt, is moeilijk te omschrijven. Het is een bom die op je neervalt.”

Tijdens een operatie werd zijn prostaat verwijderd, waarna hem nog maanden van onzekerheid wachtten. De presentator vertrok daarom naar Litouwen voor een doorreis van twee maanden om zijn gedachten te verzetten. Tijdens zijn rit naar huis kwam er een verlossend telefoontje.

“Onderweg werd ik gebeld met de mededeling dat mijn bloedwaarden weer in orde waren, en dat de kanker ‘niet meer traceerbaar’ was, zoals dat dan heet. In één klap werd ik van existentiële angst naar peilloze vreugde gekatapulteerd.”
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sergr Decock

  Sterkte en je bent niet alleen ben in April geopereerd geweest in OV AALST ook van prostaatkanker was pas 56 jaar maar het is tijd dat er ook zoiets bestaat zoals bij de vrouwen want wij staan er alleen voor er is niets voorzien om ons op te vangen.

 • Robert Tijsmans

  Eén van de weinige mensen van de openbare omroep die respect verdient. Veel sterkte!

 • Etienne De Bondt

  Vanaf de leeftijd van 50 jaar jaarlijks op controle bij een uroloog zou al veel miserie besparen.

 • Nicolas Ivanov

  Sterkte

 • johan eeckeleers

  vechten he kurt want we zien je graag.....