Na kritiek van Eline De Munck op collectie An Lemmens: “Gelijkaardigheden berusten louter op toeval”

An Lemmens - Eline De Munck
VTM/HLN An Lemmens - Eline De Munck
An Lemmens lanceerde vandaag haar tweede kledingcollectie in samenwerking met LolaLiza. Op Instagram liet de presentatrice al een aantal stuks zien, en één stuk in het bijzonder schoot bij Eline De Munck in het verkeerde keelgat. Zij merkte immers op dat de print van één van de jurken opvallend veel lijkt op een print uit haar collectie in samenwerking met kledingketen Zeb. Volgens LolaLiza zijn de gelijkenissen louter toevallig.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Toen ik daarnet getagd werd in een foto moest ik twee keer kijken en me eens in de ogen wrijven”, schrijft De Munck op Instagram. Volgens haar lijkt de print en de kleur van één van de jurken van Lemmens sprekend op die van een jurk uit haar collectie ‘Deux’, die ze ontwierp in samenwerking met Zeb. 

“Ik wil niet onbeleefd zijn of een oorlog beginnen”, schrijft ze nog, met op de achtergrond een detailfoto van de print die zij ontwierp. De Munck vervolgt met een foto waarin ze de twee kledingstukken naast elkaar plaatst met het bijschrift ‘zoek de zeven verschillen’. De brillenontwerpster sluit af met felicitaties voor Lemmens: “Proficiat met je nieuwe collectie”. 

Zeb wilde liever niet reageren, LolaLiza deed dat wel: Zowel LolaLiza als An Lemmens staan sterk achter ‘women empowerment’ en dat is ook het doel van de collaboratie en de collectie gehuld in felle kleuren en opvallende prints. Dat Eline De Munck gelijkaardigheden kan terugvinden in de jurk berust op louter toeval en geeft aan dat ze allebei sterke vrouwen zijn met een goede smaak”, aldus Yasmine Zahnoun, pr-manager van LolaLiza.

RV - Instagram Eline De Munck
RV - Instagram Eline De Munck45 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frankie Albert Goethals

  Puur toeval, beiden zagen bij de stoffenhandel dezelfde stof en print graag. Exclusieve modemerken willen dat een bepaalde stof en print enkel aan hen wordt verkocht en betalen voor die exclusiviteit. De 3de, 4de enz. rangs merken kopen bij dezelfde groothandels zonder exclusiviteit en dus kan dit gebeuren.

 • Ann Verschueren

  Sterke vrouwen? in de modemagazines modellen copiëren en er enkele details aan veranderen of toevoegen? dat kan een kind van 8 jaar ook .

 • Ariane Delasorte

  Udo, die prints worden niet door bv's getekend maar werden door hen geselecteerd. Net zoals de kleedjes, komt uit een catalogus

 • Boze De Wilf

  Ze zijn allebei goede vrouwen met een sterke smaak, of zoiets ... Allez jongens kan er nog meer kleffe praat uit die PR verantwoordelijke komen?

 • kris deka

  Gino Denil , ik dacht niet dat je op een model van een jurk een copyright kan nemen. Ik las eens dat er bv daarom op ondergoed in het groot de merken staan bv calvin klein en Björn borg enzo, want het merk mogen ze niet namaken en plaatsen.