Na het Thaise avontuur zit Lien Van de Kelder nu in Laos: “Het is hier adembenemend”

Lien van de Kelder en Hans Herbots genieten samen met hun kinderen nog van een vakantie in Laos.
RV Lien van de Kelder en Hans Herbots genieten samen met hun kinderen nog van een vakantie in Laos.
Het avontuur van Lien Van de Kelder (37) en haar gezin in Thailand zit er bijna op. De ­‘Familie’-actrice reisde haar partner Hans Herbots (49) achterna om zich - samen met hun kinderen Jeanne (6) en Victor (4) - vier maanden onder te dompelen in de Aziatische cultuur. Voor ze terugkeren naar Vlaanderen, genieten ze nog van een welverdiende vakantie in Laos. En dat levert alweer fijne foto’s op. Want, zoals Lien het formuleert: “Het is hier adembenemend!”

In september verhuisde Lien Van de Kelder samen met haar man, Hans Herbots, en hun twee kindjes Victor (4) en Jeanne (6) naar Bangkok. Herbots zou er een nieuwe Netflix-serie, ‘The Serpent’, gaan regisseren. Dat ze zouden meegaan, was logisch, vertelde Van de Kelder. “Omdat hij de voorbije twee jaar ook al bijna voortdurend in het buitenland werkte en enkel in het weekend thuis was, begon dat wat te wegen. Zowel op hem als op ons. Het was dus logisch dat de kleintjes en ik deze keer wél zouden meegaan.” En dus pakte het gezin de koffers voor een verblijf van vier maanden. Ondertussen zijn de opnames van ‘The Serpent’ afgelopen, en dus kan het gezin naar Vlaanderen terugkeren. Maar eerst genieten Lien, Hans en de kinderen nog van een idyllische vakantie in Laos. 

De familie in Laos
RV De familie in Laos

Een welgekomen ontspanning, want het leven in een drukke stad als Bangkok bleek niet altijd ideaal te zijn. “Bangkok sunset met een laagje vreselijke smog ...” stond er enkele weken geleden te lezen op de Instagram-pagina van Lien Van de Kelder, bij een foto van de stad. “Jeanne en Victor mochten zelfs niet buiten spelen op school vandaag wegens de vreselijke luchtkwaliteit. Ik hoop dat dit het doembeeld van Vlaanderen niet is met die 80% in plaats van 100% koolstofneutraal binnen 30 (?!) jaar. En zonder file-plan staan we binnenkort even stil als hier: een dik half uur file om 2,8km verder op school te geraken.”

Eerder maakte Van de Kelder al gewag van de drukte in de Thaise hoofdstad. Zo vertelde ze: “Bangkok is nog drukker geworden. Echt ongelofelijk. De Antwerpse Ring is er niks tegen. Nochtans stressen de mensen hier niet, ook al staan ze constant in de file.”

Lien van de Kelder in Thailand
RV Lien van de Kelder in Thailand

Franse liedjes

Toch waren er ook positieve dingen aan hun verblijf in Bangkok. Van de Kelder kon blijven werken voor haar kantoor rond auteurs- en merkenrecht in Mechelen. “Dat gaat vrij vlot”, vertelde ze al. “Enkel het tijdsverschil is soms lastig, aangezien de kantoren in België pas rond 9 uur echt opengaan en dan is het hier al 14 uur.” Ook haar kinderen konden best wennen aan het leven in een Aziatisch land. “De eerste keren dat ik de kinderen aan de school afzette, was het afscheid wat stilletjes. Maar als ik hen ging halen, zongen ze steevast Franse liedjes. Ik haal hen trouwens op met een tuktuk, iets wat ze zalig vinden. Het eten vinden ze ook een heerlijke ontdekking. Bij de stalletjes op straat kan je al eten voor 40 baht, wat ongeveer een euro is. Ze missen natuurlijk wel hun vriendjes in België, maar ’s avonds zijn ze altijd enthousiast. Het is ook heel mooi om te zien hoe ze mekaar helpen met de taal en de nieuwe vriendjes. En hoe ze hun eerste woordjes Frans en Engels spreken.”
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • louis meuleman

  Louis Meuleman Wat kunnen die BV toch klagen het is nooit goed genoeg weinig mensen krijgen die kans om zulke mooie landen te bezoeken en dit dan ook nog gratis ze zou zich moeten gelukkig prijzen dat ze dit mag beleven

 • Jose Van Hauwaert

  Momenteel is het uurverschil 6 uur, dit wanneer Europa naar het winteruur overschakelt. Die 40 baht = 1 € is ook al een tijdje geleden want ongeveer 1.30€ momenteel. De natuur is in Laos is inderdaad prachtig, gaat men van de toeristenpaden weg treft men echter armoede, miserie, slechte wegen. De hoofdstad van Laos is door de Franse invloed interessant voor een paar dagen met een leuk Belgisch Café en 70 van onze lekkerste bieren en Vlaams eten op de menu. Chokdee Café

 • Christian Delgoffe

  Jan De Vos: in Laos wordt er wel degelijk nog Frans gesproken en men kan er franse croissants en baguettes kopen.

 • Tamzin Andersen

  Net terug van een paar weken Laos en ik vond het ook een prachtig land.

 • Lode Van de Keere

  En dit soort mensen dat niet verder raakt dan wat clichés uitbraken blijven een podium krijgen in de media. Triestig.