Exclusief voor abonnees

Na een jarenlange strijd noemt bestsellerauteur Toni Coppers zich een gelukkig man: "Een godsgeschenk toen VTM mijn boeken verfilmde"

Toni Coppers Toni Coppers
Dieter Bacquaert Toni Coppers Toni Coppers
Toni Coppers (56). Hij is de man achter de gelijknamige VTM-politieserie met Hilde De Baerdemaeker en Luk Wyns in de hoofdrol. Deze week brengt de auteur een nieuwe thriller uit met commissaris Liese Meerhout, de veertiende al in de reeks. Indrukwekkend voor de selfmade man, die in zijn jeugd meermaals door het lot werd uitgedaagd.

Toni Coppers is één van de ­bestverkopende schrijvers in Vlaanderen. Hij heeft tal van prijzen gewonnen en is nu ook ­Nederland aan het veroveren, terwijl Amazon van plan is om één van zijn boeken naar het Engels te vertalen. De VTM-reeks ‘Coppers’, met Hilde De Baerdemaeker als rechercheur Liese Meerhout, was een Vlaamse kijkcijferhit, die het nu ook goed doet in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Toni’s geboortestad Sint-Truiden heeft nu zelfs haar bibliotheek naar hem genoemd. Hij vertelt zijn verhaal in Dag Allemaal.

Schoolmoe

"Ik weet heel goed waar ik vandaan kom", zegt Toni Coppers met de glimlach die hem zelden verlaat. "Mijn moeder begon op haar 14de te werken in een sigarenfabriek, mijn vader is maar tot zijn 16de naar school gegaan. In mijn familie is iedereen fabrieksarbeider of beroepsmilitair. Ik kijk daar absoluut niet op neer, maar ik ben wel blij dat ik eraan ontsnapt ben."

Ben je de eerste Coppers die gestudeerd heeft?

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nuReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.