Na de verkoop van 1.154.500 Slurfkes: ‘Thuis’ brengt nu ook eigen ontbijt uit

Eddy schenkt zichzelf een Slrufke in in 'Thuis'.
RV Eddy schenkt zichzelf een Slrufke in in 'Thuis'.
Het assortiment van eetwaren van ‘Thuis’ wordt uitgebreid. De soapfans konden al genieten van een Slurfke uit hun favoriete serie. Voortaan kunnen ze ook bij de bakker terecht voor een heus ‘Thuis’-ontbijt. Nergens zo lekker als thuis!

De confituur, choco, peperkoek en speculoos met het bekende ‘Thuis’-logo kosten samen 12,80 euro en zijn voorlopig enkel te koop bij zo’n 330 Vlaamse bakkers en speciaalzaken. Het is de bedoeling dat de zoetigheden binnenkort overal beschikbaar zullen zijn.

“Het is niet de eerste keer dat wij een afgeleid product van onze serie op de markt brengen”, zegt ‘Thuis’-producer Hans Roggen. “Zo bestaat er al een gezelschapsspel en een boekenreeks, met vijf verhalen die niet op tv te zien waren. Iets meer dan twee jaar geleden lanceerden we voor het eerst ook iets lekkers: het Slurfke. Dat is het streekbier dat Eddy op basis van een familierecept in de serie brouwde. Het merk bestond aanvankelijk enkel in ons verhaal, maar de kijkers waren zo nieuwsgierig naar de smaak dat er een grote vraag naar het streekbier ontstond. Vandaar dat we besloten om het fictieve Slurfke alsnog echt te brouwen. Met de hulp van brouwerij Van Honsebrouck, bekend van Brigand en Kasteel, werd het geen eendagsvlieg maar een mooi succes, want ondertussen werden er al 1.154.500 Slurfkes verkocht. Vooral de geschenkverpakkingen doen het goed. Het blijkt een ideaal cadeau voor soapfans.”

Door dat succesverhaal ontstond het idee om nog meer ‘Thuis’-afgeleiden uit te brengen. “Veel meer dan bij andere tv-programma’s kijkt ons publiek graag in familieverband naar ‘Thuis’. We zochten naar een product dat hetzelfde gevoel van gezelligheid kon oproepen. Zo kwamen we uit bij het ontbijt. Dat is ook zo’n traditioneel, gezellig moment dat je graag samen met het heel gezin beleeft. Samen met de vier Belgische producenten Boerinneke, Vermeiren, Vondelmolen en Belberry hebben we een ‘Thuis’-ontbijt samengesteld. De zoetigheden dragen het logo van de serie. Maar in tegenstelling tot het bier zullen ze niet op een ontbijttafel in de tv-reeks te zien zijn. Rosa gaat dus geen ‘Thuis’-choco eten. Dat recht behouden we voor aan de kijkers. (lacht)” (HL)

Meer info: https://www.een.be/thuis/ontbijten-zoals-in-thuis-het-is-geen-droom-meer

De producten van het 'Thuis'-ontbijt.
VRT De producten van het 'Thuis'-ontbijt.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Remy Van Gestel

  Ben grote fan van thuis, maar dat is er lichtelijk wat over...

 • ronny cockuyt

  Flauwe reacties vind ik,niemand is verplicht te kijken,ik vind dat er nog veel dommerre programmas zijn op de tv als thuis,die maar een 25 min duurt

 • Peter Buyck

  Tja, ze geven geen gewichten of zo mee. Als ik dit shop kan ik het voor bijna 2 euro minder (A-merken) en misschien zelfs met een groter volume. De chocopasta lijkt me geen 400g bvb...

 • PAUL MEUL

  Hopelijk is het ontbijt beter dan hetgeen ze op TV serveren.

 • Gunther Sallis

  Ziet er lekker uit! En de fans kunnen elkaar ontmoeten bij de dokter of in het ziekenhuis. Hart -en diabetes medicatie van thuis is de volgende logische stap.