Na de bekentenis van Veronique: is het mysterie in ‘Familie’ nu echt opgelost?

Veronique in 'Familie'.
ts Veronique in 'Familie'.
‘Familie’ zat vrijdagavond vol drama. Naast de aanranding van Louise (Sarah-Lynn Clerckx), de exit van Lynn (Tatyana Beloy) en de arrestatie van de afperser van Zjef (Jan Van den Bosch) kreeg de kijker ook een onverwachte bekentenis van Veronique (Sandrine André) voorgeschoteld. Is het mysterie, dat de soapkijker al sinds de start van dit seizoen triggert, nu echt opgelost?

Veronique kreeg in de gevangenis het bezoek van Lars (Kürt Rogiers) en vertelde in het slotbeeld: “Ik kan niet langer doen alsof. Zeker niet tegen jou. Het waren geen dromen die ik had, maar wel herinneringen. Alles komt terug. Ik heb het gedaan. Ik heb Amelie neergestoken. Dus ik ga bekennen.” Lars kon zijn oren niet geloven.

Ontknoping

Heeft de zoektocht naar de dader, die Amélie in de seizoensfinale neerstak, een ontknoping gekregen? Is de zaak echt gesloten? Of willen de makers de kijker dat enkel doen geloven? 

De soapfans hadden de voorbije maanden op sociale media immers vooral andere mogelijke daders op het oog. Zo waren vooral Mathias en Marie verdacht. Als gedumpte partners hadden zij allebei genoeg redenen om hun ex op deze manier te straffen. Ook Cédric hoort in het lijstje mogelijke messentrekkers thuis. Hij bewees al dat hij tot zoiets in staat is, want hij vermoordde enkele seizoenen geleden nog June. Er is ook nog de onbekende man, die Veronique en Amélie op de avond van de aanval in de bar lastigviel. Kon hij het niet verkroppen dat hij een blauwtje liep? En heel recent kwam er zelfs nog een extra mogelijke dader bovendrijven: Marie-Rose! De fans die haar verdenken, hoorden vrijdagavond een veelzeggend zinnetje dat in die theorie past. Want zei Marie-Rose niet letterlijk tegen Veronique: ‘Gij hebt niks verkeerds gedaan!’?

Naast de bekentenis van Veronique blijven er dus nog theorieën overeind. Misschien ging het dus enkel om een vergissing van haar vermoeide geest. Alles wordt pas binnenkort duidelijk. Als Veronique voor de rechter moet verschijnen.

Lars kon zijn oren niet geloven toen Veronique de aanslag bekende.
vtm Lars kon zijn oren niet geloven toen Veronique de aanslag bekende.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Inge Derboven Van Dingenen

  En Brigitte de moeder van Mars en Amelie ?

 • Cynthia Dewilde

  Iedereen is Michelle Denaeyer blijkbaar vergeten

 • Harry hermans

  Stop met dat langdradig gedoe het is genoeg geweest of kijk niet meer naar familie

 • dirk lathouwers

  Spannend!

 • Patrick Vanderbeke

  We zijn weer weg voor een paar weken! In " Thuis " binnen de 14 dagen opgegelost.