Prins Charles sprak bij afwezigheid van de 96-jarige Elizabeth de troonrede uit. Hij zat niet op haar stoel, maar op die van haar overleden man, prins Philip.
Volledig scherm
PREMIUM
Prins Charles sprak bij afwezigheid van de 96-jarige Elizabeth de troonrede uit. Hij zat niet op haar stoel, maar op die van haar overleden man, prins Philip. © AP

Na 70 jaar in de schaduw van zijn moeder: wat mogen we straks verwachten van ‘King Charles’?

RoyaltyNu zelfs de Queen niet langer het eeuwige leven lijkt te hebben, neemt haar zoon Charles (73) meer en meer taken over van de 96-jarige Elizabeth. Zo sprak hij bij haar afwezigheid de troonrede uit. Wat kunnen we straks van King Charles verwachten? Welke accenten wil hij leggen? En hoe zal hij zijn als koning? “Zonder Camilla zou hij dit niet kunnen.”

7 reacties

 • Geert Van de Moortele

  9 maanden geleden
  Gekker dan Boris Johnson kan toch niet ??
 • Didi Bellens

  9 maanden geleden
  Zou beter zijn plaats afgeven aan zijn zoon William, dan hebben ze tenminste weer een jong iemand ipv zo'n oude vent als Koning. En daarbij dan kan Charles genieten van zijn pensioen, maar ja hij wilt absoluut Koning zijn en zal van zijn Madame wel moeten zeker.
 • Patrick Claeys

  9 maanden geleden
  In wat een middeleeuws schertswereldje leven die mensen eigenlijk. Gouden stoel, gouden ornamenten, gouden kettingen, gouden eretekens, pruiken, sabels... Manmanman...🙄
 • Gert Destoop

  9 maanden geleden
  Het zou tijd worden dat Prince Charles koning werd. Hij is niet perfect, maar heel intelligent en meevoelend. Hij zal het uitstekend doen in de tijd die hem nog rest.
 • Jan hertogs

  9 maanden geleden
  Die wil perse op de troon geraken! Een verstandig mens zou een generatie overslaan en aan zijn zoon overlaten.