Mysterie houdt internet in de ban: Youtuber Marina Joyce al 9 dagen verdwenen

Youtube
Wat is er gebeurd met Marina Joyce (22), een Youtube-persoonlijkheid die meer dan 2 miljoen volgers heeft? Er wordt in het Verenigd Koninkrijk nu al dagen met man en macht gezocht, nadat Marina op mysterieuze wijze verdween. En ook het internet speurt volop mee: de hashtag #SaveMarinaJoyce was in geen tijd trending wereldwijd, en iedereen komt met zijn eigen theorieën op de proppen.  

Volgens een woordvoerder van de lokale politie werd de 22-jarige Marina op woensdag 7 augustus als vermist opgegeven. Ze werd het laatst gezien op 31 juli in haar woonplaats Haringey, een district in Londen. Intussen doorzochten speurders al tevergeefs haar woning, nu trachten ze verder haar ‘voetsporen’ op te sporen om uit te kunnen vissen wat er is gebeurd.  

Er zijn onderzoeken gaande om haar te vinden”, aldus de lokale politie, die via Twitter ook een opsporingsbericht deelden. “Iedereen met informatie wordt gevraagd om politie te bellen.”

Mysterieus

Toen het nieuws over haar verdwijning zich verspreidde, werd de hashtag #SaveMarinaJoyce meteen wereldwijd trending topic op Twitter. De vermissingszaak wordt dan ook als mysterieus bestempeld, gezien Joyce op 21 juni 2019 nog via Youtube liet weten dat er binnen de week een nieuwe video zat aan te komen. Toen die video niet gepubliceerd werd, werd aan de alarmbel getrokken. 

En dan is er nog een andere factor die alle raadsels rond haar verdwijning voedt. In 2016 veroorzaakte Marina immers al eens massale paniek bij haar volgers, die toen geloofden dat de Youtuber geheime boodschappen in  haar filmpjes verwerkte. Zo zou er in een specifieke video een noodkreet verborgen hebben gezeten: op een bepaald moment leek Marina zachtjes ‘help mij’ te fluisteren naar de camera, terwijl haar armen zichtbaar gekneusd waren.

Complot

Ook toen ging de hashtag #SaveMarinaJoyce viraal, en regende het samenzweringstheorieën. Van “Marina wordt tegen haar wil vastgehouden door IS”, over “Ze gebruikt en misbruikt drugs” tot “Ze wil enkel razernij veroorzaken op internet”. Toen de politie toen uiteindelijk een controle uitvoerde bij haar thuis, bleek evenwel dat ze geen gevaar liep. “Marina is veilig en wel”, klonk het toen op Twitter. Wat er nu aan de hand is, zullen de komende dagen moeten uitwijzen. 

MissingPeople.org.ukReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.