Exclusief voor abonnees

Zelfs Metallica covert ‘Ça Plane Pour Moi’, maar Plastic Bertrand krijgt geen cent voor de wereldhit

Photo News
'Ça plane pour moi.' Dankzij Metallica galmde het nog eens over de bomvolle Heizelvlakte. De man die het nummer ooit gestalte gaf, hoorde dat helaas niet. Het is pas tussen twee vluchten door - hij is in Canada op tournee- dat Plastic Bertrand (65) gisteren vernam welk eerbetoon 'zijn' classic te beurt viel. "Ik besef nu beter dan toen hoeveel geluk ik heb gehad."

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jonny Van den Bruel

  Het 'lied' bestaat bijna uitsluitend uit dezelfde muzieknoot, tot aan de 'ohohoho'. Ideetje voor de eerste les piano? Hoe dan ook, ze hebben met deze creatie al heel lange tijd ontzettend veel geld in hun pocket gekregen. 't Is hun gegund.

 • Luc Beeten

  Dat weet iedereen,Lou Depryck is de vertolker van het nr.maar hij had wel een stand-in nodig om het nr aan de man te brengen en succesvol te vertolken op het scherm en diverse podia omdat hij er de look niet voor had,nu nog leeft LD van de opbrengst van dat nr. en is het des te smeriger dat degene die het voor hem overal ter wereld aan de man bracht er niks van heeft,blijkbaar ben ik degene die er hier zo over denkt.

 • Freddy Van Hulst

  awel Tom Araya, Metallica speelt 2.5u, dan heb ik Slayer nog nooit zien doen

 • Patrick Proost

  Velen zie ik toegeven dat PB toch op z'n minst een verdienste heeft in deze hit, waarom dan ook niet ten dele in de opbrengsten?

 • Nadia Lambrechts

  Het geheim is lang gebleven. Als je nu de nieuwe versie van Lou hoort, zie clip op YouTube, die anders van geen speed up heeft genoten om jonger te klinken, weet je genoeg. Marketing plan destijds van Lou, die door zijn werk met de centen ging lopen. Tja, "Plastic" kan je geen artistiek talent noemen. Het verklaart waarom hij tijdens het Eurovistisch song festival, zo slecht en vals zong, omdat met zijn èchte stem ea en niet met die van Lou. Niemand heeft te klagen in het verhaal.