Zanger Peter Koelewijn: “Ik bedroog m’n vrouw Marieke vaak, maar slechts één keer met een bekende zangeres”

Peter Koelewijn
Kristof Ghyselinck Peter Koelewijn
Aan z’n vijf jaar geleden overleden vrouw Marieke had Peter Koelewijn (77) z’n scheve schaatsen al lang opgebiecht. Maar in z’n autobiografie ‘Peer’ praat het Nederlandse muziekicoon voor het eerst vrijuit over het liederlijke leven dat hij de voorbije zestig jaar leidde. “In de rockwereld is de verleiding nu eenmaal groter dan op kantoor”, zegt Peter in Dag Allemaal. Hij is intussen gelukkig hertrouwd met Els. 

De Nederlandse zanger en producent die in het collectief geheugen zit dankzij z’n monsterhit ‘Kom van dat dak af’ mag dan de tachtig in zicht hebben, hij is nog steeds kwiek en bijzonder rad van tong. “Ik heb mijn vrouw Els dan ook beloofd dat ik 105 jaar ga worden”, knipoogt hij.

Jij en Els wonen hier in de buurt van Hilversum, niet?

(knikt) “We hebben hier samen een appartementje. Al wonen we sinds anderhalve maand bijna fulltime in de chalet die we lieten bouwen in een vakantiepark aan de Loosdrechtse Plassen. Noem het gerust ons droomhuisje. Dat we voor Hilversum kozen ligt aan Els. Zij woont hier al haar hele leven en heeft hier ontzettend veel vriendinnen. En voor mij is dit ook geen vreemde stad. Ik werkte hier vaak in de buurt en bouwde zo ook een ruime vrienden- en kennissenkring op.”

Jij bent geboren in Eindhoven, niet ver van België. Als bastaardkind, niet?

Je hebt 17% van dit artikel gelezen
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Loesje Vranken

  Ben je niet beschaamd om zoiets te durven zeggen, je moest de grond in zakken.

 • Pedro Gonzalez

  Heeft die man dan echt geen schaamtegevoel om dat zomaar aan de grote klok te hangen?

 • leen hanssens

  Je mag er fier op zijn.

 • stephen Lamon

  hij moet er fier op zijn! geen respect of zelfrespect misschien om anderen te bedriegen en beliegen? ... en ik maar zo mijn best doen om eerlijk aan een vriendin te geraken!

 • Dick van Aggelen

  'Je wordt ouder pappie' en 'Als ik God' was haddeen wellicht een vooruiziende tekst. Of toch maar Angeline (M'n Blonde Sexmachine)